Микола Азаров провів зустріч із харківськими студентами

19.10.2012 22:06   -
Автор:

Студенти різних ВИШів зібралися в стінах Палацу студентів Юридичної академії. Понад тисячу молодих людей виявили бажання поспілкуватися з Прем*єр-міністром України Миколою Азаровим. Більшість цікавило питання майбутнього працевлаштування юних фахівців.

Ганна Омельченко студентка

-Я, как студентка 5 курса – мне интересно моё распределение, моя дальнейшая жизнь, как молодого специалиста.

Підтримкою молодого фахівця займатимуться на державному рівні, повідомив Микола Азаров студентам. З першого січня діятиме закон про зайнятість. Там, зокрема, і будуть прописані механізми заохочення роботодавців брати саме молодь на підприємства.

Микола Азаров прем'єр-міністр України

-Предусматривает работодалей, создающие новые раб места и берущие на работу выпускников ВУЗов – очень серъёзные преференции по уплате соцвзноса и целого ряда других преференций.

Працюватимуть у державі і над розвитком економіки в цілому. Бо від цього залежить і збільшення робочих місця для українців, і рівень зарплати. А також фінансування соціальних виплат, у тому числі і студентських.

Ольга Тіхонова студентка

-Правительством и так делаются некоторые меры для улучшения. Например, то же повышение степендии – это всё великолепно и очень нужно.

Розвивається та удосконалюється і державна програма доступного житла, розповів Микола Азаров. Люди, які беруть у кредит квартиру, платять лише три відсотки річних. Решту суми погашає держава. Та аби стати учасиком цієї програми, треба сплатити первинний внесок – двадцять п*ять відсотків від вартості житла. Але керівники країни розуміють, що назбирати таку суму можуть не усі.

Микола Азаров прем'єр-міністр України

-Мы сейчас думаем над тем – как для определённых категорий, такие, как врачи, учителя. Особенно в сельской местности снизить эту норму 25%. Мы сейчас думаем над тем – как предприятия, на которые люди будут устраиваться, заинтересовать, чтобы мы частично с вами вместе заплатили за этот первоначальный взнос.

Говорив Микола Азаров і про розвиток промисловості у державі. Це актуальні для Першої столиці питання. Бо тут працюють крупні промислові гіганти. Їх Микола Азаров вже не раз відвідував. Взагалі прем*єр-міністр за останні півроку в Харкові вже втретє. Говорять, не можна не помітити, що Перша столиця за цей час змінилася.

Микола Азаров прем'єр-міністр України

-Харьков радует приятными и позитивными изменениями. Видишь улицы, которые становятся лучше и краше. Видишь скверы, парки, видишь новые здания. Новые больницы.

Та й взагалі, підсумував Микола Азаров, за останні два з половиною роки суттєві зміни на краще відбулися у всьому харківському регіоні.

Олена Завгородня Євгеній Дроботов Харьковские Известия