Международный форум “Дизайн – образование 2015”. Молодые художники показали шедевры стрит-арта

17.10.2015 18:13   -
Автор:

Тиждень мистецтва у Харкові. Днями в першій столиці завершився восьмий Міжнародний форум "Дизайн-освіта дві тисячі п`ятнадцять". Протягом часу існування цього заходу, в ньому взяли участь тисячі митців з усіх областей України. Цьогоріч до змагань, в рамках форуму, долучилися й закордонні художники та дизайнери.

Неллі Казанжиєва голова адміністрації Київського району

Харьков себя позиционирует городом культуры, искусства и науки. И в этом году, форум этот проводится 1 раз в 2-3 года, и в этом году он принял, такой, международный масштаб. То есть, были приглашены участники Польши, Китая, Германии. Очень активно отозвалась вся Украина. Поэтому, конечно, художникам очень важно принять в этом участие для того, чтобы, ну, получить академические знания.

Академічні знання здобували та обмінювалися творчим досвідом в цьому році більше трьох десятків ВИШів. Боролися в конкурсах робіт дизайнерських і мистецьких шкіл, та в художньому змаганні – стріт-арту.

Сергій Чечельницький головний архітектор міста Харкова

Если мы посмотрим всю выставку, практически, агрессивных работ нет. Нет жестких сочетаний цвета, который провоцирует в человеке агрессию. Все посвящено, так сказать, природе, городу, в хорошем смысле этого слова, любви.

Коханню присвятила свою роботу і Євгенія Погребняк. Намалювала на стіні просто неба кольорового метелика, у якого на крилах зображені обличчя закоханих. Дівчина займається монументальним живописом. В одній з номінацій форуму стала бронзовою призеркою. Говорить, вивчає різні техніки, аби у майбутньому стати різнопрофільним фахівцем.

Євгенія Погребняк студентка Харківської академії дизайну і мистецтв

Это могут быть росписи в интерьере, в экстерьере. Разные техники мы изучаем: витраж, мозаика, сграффито, керамика. Наверное, больше всего нравится последнее время витраж. Захватывает, вот, как через стекло свет проходит, какие-то эмоции несет в себе…

Під час закриття форуму відбулася церемонія нагородження тріумфаторів. Відзнаки отримали й вихователі юних митців.

Марія Ільменська доцент Придніпровської академії будівництва та архітектури

Мы сюда приезжаем, практически, каждый раз и всегда в восторге. Вот, потому что мы многому тут учимся, очень многому.

Тож Харків,продовжує налагоджувати творчу співпрацю з іншими містами і країнами – зазначають організатори форуму, і місто підтверджує свій статус культурної столиці України.