Международное сотрудничество Харькова

20.04.2012 22:33   -
Автор:

Двадцять три міста-побратима на трьох континентах. Нагороди Ради Європи. Про ці та інші досягнення Харкова на міжнародній арені розповів Ігор Терехов гостям з Італії. Поки це перша зустріч, але у подальшому обидві сторони не виключають плідне співробітництво.

Чезоре Торре, директор Департаменту промоції міста, туризму, міського брендінгу та міжнародних зв'язків муніципалітету міста Генуї:

-Зараз ми закладаємо фундамент для подальшого співробітництва. І в перспективі розглядаємо можливість встановлення побратимських відносин між Харковом та Генуєю

Та не лише представники Італії виявили бажання співробітничати із Харковом. Південнокорейське місто Теджон також налагоджує зв*язки із Першою столицею. Сьогодні делегація з Кореї із віце-мером Ігорем Тереховим обговорили перспективи спільної роботи. Зокрема, іноземних гостей зацікавив науковий потенціал Першої столиці та обмін студентами.

Санг-дюк Парк, віце-мер з адміністративних питань Метрополії Теджон:

-Харків також як і Теджон є науковим центром вашої країни, тому я вважаю найбільш перспективним співробітництво в науковій сфері – це нанотехнології, студенти, обмін досвідом

Також представники делегації запевнили, що обов*язково запросять харків*ян на фестиваль вина та їжі. Він традиційно проходить у Теджоні у жовтні. Саме цей відповідний візит стане точкою відліку у розвитку повноцінного співробітництва. Та можливо у майбутньому південнокорейське місто Теджон стане ще одним побратимом Харкова.