Методику обучения в харьковских школах используют в Китае

25.10.2019 13:43   -
Автор:
Представники муніципалітету, шкіл та департаменту освіти китайського міста Дзинань відвідали гімназію №47, аби побачити на власні очі, як навчаються харківські діти та обговорити перспективи співробітництва. Гості побували в оновлених кабінетах та побачили сучасне шкільне обладнання. Адже гімназії дйсно є чим похвалитися.
 
Ніна Клименко директор Харківської гімназії №47
 
Спасибо Харьковскому городскому голове Геннадию Кернесу и нашему департаменту: гимназия получила новый кабинет химии в 2018 году, в 2019 году мы получили кабинет биологии. Вот если берем биологию – это все и мокрые препараты, это микроскопы, это мультимедийная доска. 
 
І саме такі методи навчання, із використанням моделей хімічних та біологічних елементів, планують застосовувати у Китаї, повідомили у департаменті освіти міста Дзинань,  Директор гімназії Ніна Клименко наголошує: школа багато працює над тим, аби зацікавити дітей пізнавати нове, а також над підняттям рівня професіоналізму вчителів. І для цього стає в нагоді і досвід іноземних колег.
 
Ніна Клименко директор Харківської гімназії №47
 
Я думаю, что такое сотрудничество только обогащает наш опыт, смотрим на себя со стороны коллег других государств. Но мы не хуже. Вот сегодня пообщавшись, я поняла, что мы таки не хуже. Да, мы другие, но мы делаем общее дело. Их тоже интересуют дети, будущее. И нас интересуют наши дети, качество знаний и будущее наших детей. Вот тут у нас много общего. 
 
Гімназія також співпрацює зі Словакією, Чехією та Польщею. Як повідомила Ніна Клименко, школа отримала запрошення відвідати Китай навесні наступного року.