Метеорологическая зима ещё не наступила. В Харькове до 6 тепла

13.12.2019 13:35   -
Автор:
За календарем грудень, а метеорологічна зима ще так і не почалась, зазначають синоптики. Середньодобова температура повітря у Харкові перевищує кліматичну норму на майже 5 градусів і на сьогодні складає +1. Більш того, коли зима таки повноцінно вступить у свої права, кажуть, говорити складно, а може ще і зарано. Бо якщо, наприклад, минулоріч вона почалась у середині листопада, то у 2015-му тільки на прикінці року. На сьогодні однозначним є лише одне, найближчим часом холоднечі чекати не слід. У Харкові вночі лише невеличкий мороз, а вдень плюсова температура і опади,  щоправда майже зимові. 
 
14 грудня. Хмарна погода. Невеликий дощ, мокрий сніг. Слабка ожеледь. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря по місту вночі 0-2° морозу, вдень 2-4° тепла.
 
15 грудня. Опади (переважно дощ). Місцями туман, ожеледь. Температура повітря: вночі від -2° до +3°, вдень 1-6° тепла. 
 
А між тим за народними прикметами 14 грудня, в день вшанування святого пророка Наума, вже чекали посилення морозу, а 15-го, відзначали, якщо йшов дощ, то він не припинявся ще з тиждень. Наразі з метеорологічними прогнозами якось не збігається. Синоптики обіцять з понеділка на кілька днів переважно суху погоду і доволі таки теплу. 
 
16 грудня. Місцями невеликі опади, туман, ожеледь. 
 
17 і 18 грудня. Без істотних опадів. Вночі від 2° морозу до 3° тепла, вдень +2-7°. 
 
Зміни погоди, припускють синоптики, можна чекати тільки після 20-го грудня. Кажуть, можливо тільки тоді мінусова температура буде і в нічний, і в денний час, але всеодно мороз буде слабкий.