Месяц классической музыки: в Первой столице стартовал международный фестиваль “Харьковские ассамблеи”

08.10.2018 10:52   -
Автор:
Музиканти зі всього світу з"їхалися до Першої столиці, адже стартував 25 міжнародний фестиваль – "Харківські асамблеї". Протягом жовтня усі бажаючі зможуть насолодитися різноманітними класичними композиціями. На урочистому відкритті художній керівник Тетяна Веркіна зазначила, що цей захід дуже важливий, адже завдяки йому Харків вкотре доводить, що місто є центром не тільки української, а і світової культури.    
 
Тетяна Веркіна художній керівник фестивалю, ректор ХНУМ ім. І.Котляревського 
 
В нашому фестивалі сьогодні приймають участь представники 10-ти країн світу і це також є показник того, що наша мрія про європейську інтеграцію і про те, що Харків повинен вийти на перші рубежи, все це ми, якоюсь мірою зробили. І кожного року в нас з меріїєю в нас не те що нема проблем, а в нас є тільки міцна підтримка нашого мера і я сподіваюсь, що це вже назавжди.
 
Ювілейний міжнародний фестиваль відвідав і перший віце-мер Ігор Терехов. Він зазначив, що на "Харківських асамблеях" завджи панує мир, кохання та гармонія.
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови 
 
Хочу сказать, что огромный вклад, действительно, в развитие фестиваля вносит Татьяна Борисовна Веркина, которая на протяжении всех 25 лет, являлась организатором фестиваля. Харьковская городская власть очень активно поддерживает этот фестиваль, потому что мы действительно хотим, чтобы наша молодежь развивалась в культурной среде, наша молодежь должна знать классику, должна знать классическую музыку, действительно, это очень здорово. И сегодня в зале молодые молодые люди и, действительно, это хорошо, когда звучит классическая музыка, когда царит мир, покой и благополучие.