Месяц до забега. 12 апреля в Харькове пройдёт первый международный марафон

15.03.2014 18:35   -
Автор:

Харків підвищує свій спортивний розряд. Вже за місяць у Першій столиці відбудеться перший офіціальний міжнародний марафон. Ця подія збере і професійних спортсменів, і бігунів-початківців. Вже зголосилися взяти участь понад вісім тисяч охочих. І не лише українці. Зареєструвалися і спортсмени з Росії, Польщі та Великобританію.

Олексій Чубаров директор Департаменту спортивних іміджевих проектів

Я думаю, что в ближайшее время мы получим больше иностранцев, поскольку мы приглашам все города-побратимы. Все города, которые обладает призом Европы. Т.е. постараемся как можно больше расширить географию нашего марафона.

Учасники марафону бігтимуть різні дистанції: на сорок два, двадцять один, десять та три кілометри. Окрему трасу – організують для дітей. Вона буде протяжністю у один кілометр. Участь для школярів – безкоштовна, говорять організатори. Школяр Володимир вже зареєструвався на марафон. Він, хоч і легкоатлет-початківець, та розраховує лише на перемогу. Для цього готується до заходу щодня.

Володимир Морозов школяр

Спортивное мероприятие – это очень хорошо даже для детей, для маленьких возрастов. Привлекает много внимание у окружающих. Я тренируюсь, меня тренер на большие дистанции тренирует, и кроссы. Буду бежать 10 километров.

Бігтимуть на марафоні і професіонали. Тетяна Вернигор вже п'ятнадцять років підкорює не лише українські легкоатлетичні траси, а й закордонні. Тепер її ціль – перемогти на першому міжнародному марафоні у рідному місті.

Тетяна Вернигор легкоатлетка

Это будет огромнейший празник для Харькова, я считаю, это одно из самих великих за последнее время дострижений. Это выход на международный уровень. Для Харькова это будет очень большой опыт, приедет очень много зарубежных спортсменов, будет шикарнейший праздник для всего Харькова: и для жителей, и для спортсменов. Для всех!

Готується Тетяна до марафону грунтовно. Щоденні тренування, режим та правильне харчування. На цих трьох китах і тримається успіх у легкоатлетичних забігах, ділиться досвідом чемпіонка України. І додає, важливо ще і любити біг.

Тетяна Вернигор легкоатлетка

Для меня это, можно сказать, и хобби, и работа и очень большое удовольствие получаю от бега. Для меня это, как медитация. Этот длинный бег, именно почему марафон, для меня это как похоже на йогу. Я получаю огромнейшее удовольствие от бега.

Ні дня без бігу. Таке життєве гасло і у ведучого спортивних "Харьковских известий" Александра Шарикова. У нього за плечима дуже багате легкоатлетичне минуле. Він – майстер спорту. Та колишніх спортсменів не буває, запевняє Олександр. Тому щоденна пробіжка для нього – як для звичайної людини ранкові водні процедури.

Олександр Шариков ведучий спортивних новин "Харьковские известия"

Это уже как привичка. Ты привик утром просыпаться с зарядки. И это было так и на сборах, когда был спортсменом, и сейчас. Это хорошая привичка, зачем от неё отказываться? Это заряд бодрости, прежде всего, на весь день. Чувствую себя легко, на подъёме и готов к труду.

На першому харківському марафоні Олександр Шариков вирішив біжати полумарафон, протяжністю у двадцять один кілометр. І хоч медалі спортсмену завжди отримувати і почесно, і приємно. Та участь у такому забігу на довгу відстань – само по собі подія незабутня.

Олександр Шариков ведучий спортивних новин "Харьковские известия"

Это действительно событие масштабное, о котором мечтали многие поколения любителей бега. Потому что такое серъёзное соревнование, с серъёзным призовым фондом, с приглашением элитных бешгунов, касательно марафонського бега, не было никогда.

Серед учасників марафону буде і Харківський міський голова Геннадій Кернес. Він, власне, і став ініціатором проведення такого масштабного спортивного заходу. Для підготовки до нього Харківський міський голова підписав розпорядження. Вже створений оргкомітет, його очолив мер Геннадій Кернес. Він сам щороку бере участь в традиційному марафоні "Визволення" в серпні. Минулоріч в ньому взяли участь три з половиною тисячі бігунів. Квітневий же забіг цього року відрізняється від минулорічного, він – сертифікований. Траса, по якій бігтимуть легкоатлети, визнана міжнародною федерацією марафонів.

Олексій Чубаров директор Департаменту спортивних іміджевих проектів

Маршрут будет проходить по 3 центральным улицам города. Мы стартуем возле Харьковской обласной администрации. От площади Свободы бежим по Сумской вниз до площади Конституции. Поднимаемся вверх по улице Пушкинской, до Веснина. Сварачиваем и участники побегут на Пятихатки, возле Гольфклуба будет разворот. И мы добегаем до новой дороги с пробивкой на Новогородскую.

По всій трасі організатори створять усі умови для комфортного забігу. Буде і вода для спортсменів, і медична допомога у разі потреби. Для групи підтримки – організують міні фан-зони. Буде і велика, її розмістять на площі Свободи.

Олексій Чубаров директор Департаменту спортивних іміджевих проектів

Будет организована 1 большая фан-зона. Там будет стоят сцена, трибуна для болельщиков, будет организована развлекательная программа.

Усі бажаючі взяти участь у першому міжнародному марафоні ще мають час для реєстрації. Вона триватиме до двадцять сьомого березня. Стартує спортивний забіг дванадцятого квітня.