Мешканців приватного сектору забов”яжуть платити за вивіз сміття

06.12.2012 19:10   -
Автор:

З нового року усі мешканці приватних домоволодінь семи районів Харкова, за виключенням поки що Комінтернівського і Жовтневого – за вивезення сміття платитимуть за квитанцією. Власник приватного будинка її отримуватиме щомісяця.

Роман Нехорошков директор Департаменту житлового господарства

-В квитанции на вывоз указывается численность проживающих, и в данном случае, оплата в месяц за проживающего при существующей норме накопления 2,2 куба состовляет 9 грн. на человека.

Але перш ніж мешканці приватного сектору почнуть платити, комунальники мають з ними укласти публічний договір. Його зразок опубліковано в газеті «Харьковские известия» від двадцять сьомого листопада. Примірник цього спецвипуску жителям п"ятдесяти тисяч приватних будинків вже рознесли. Ще однією новацією для мешканців приватного сектору стануть наклейки на воротах. На яких вказуватиметься кількість людей, які мешкають в домі та стан проплати за послугу.

Роман Нехорошков директор Департаменту житлового господарства

-Это нужно для того, чтобы тот водитель мусоровоза, который подъезжает к дому четко видел  и идентифицировал, что в этом доме производится оплата за вывоз бытовых отходов. Такие наклейки на домовладениях тоже размещаться.

Із введенням квитанцій на оплату за вивезення побутових відходів комунальники, в свою чергу, обіцяють встановити контейнери. На тих, вулицях, де цього зробити не можливо, сміття збиратиметься методом "з кожного двору". Сміттєвоз приїзжатиме за графіком -один чи два рази на тиждень.  Нині ж в приватному секторі за вивезення сміття платить лише двадцять сім відсотків мешканців. Решта, сміття підкидує до контейнерів в багатоповерхівках або ж виносить його до лісосмуг.

Олена Мітясова, Євген Шинкаренко, Харьковские Известия.