Мешканці одного з будинків у селищі Васищіво другий рік чекають на ремонт дірявого даху

29.11.2012 19:21   -
Автор:

Поліна Петрівна мешкає на останньому поверсі будинку. За негоди, бідкається жінка, їй дістається найбільше. Дощова вода та талий сніг без перепон потрапляють до її квартири, і заливають все.

Поліна Нагорна мешканка с. Васищіво

-Если идет дождь, то оно течет вот сюда. Мы собираем тряпки, и встречаем. От того что под нами человек живет, мы не можем его затопить.

Десять років жінка зі своїми сусідами оббивають пороги Жеку і Васищівської селищної ради, з проханням полагодити їм дах. Минулоріч рада начебто взялася за вирішення цієї проблеми. Листом людей вони повідомили: покрівлю лагодитимуть у другому півріччі дві тисячі одиннадцятого року. Але ремонтників на даху тоді жителі так і не побачили. Цьогоріч ситуація повторилася.  

Антоніна Щетиніна мешканка с. Васищіво

-В этом году нас обрадовали, сказали деньги есть, экспертизу прошли, все. Уже начинаем делать.
 
Та насправді покрівлю їм ремонтують лише словами, кажуть мешканці будинку. З чим пов"язане це зволікання не можуть чіткої відповіді дати і працівники Жеку. Мовляв, не в їхній компетенції це питання. Свою роботу вони виконали – заявку на ремонт даху селищній раді подали.

Оксана Проценко в.о. начальника ЖКГ Васищівської селищної ради

-Деньги есть вроде в поселковом совете, но там что-то идет задержка по Казначейству. Они не могут никак, не выделяют, не знаю что там такое.

Йдемо за відповіддю до голови селищної ради. Та на місці його не застаємо, він на лікарняному. У справах поїхала і його відповідальний секретар. Ситуацію, що виникла навколо ремонту даху в будинку по вулиці восьмого Березня, береться пояснити головний бухгалтер.

Марина Пожидаєва головний бухгалтер Васищівської селищної ради

-Дело в том, что средства никто не выделял, это наши собственные средства, за которые мы ремонтируем крыши. Но пока экспертизу сложно сделать, когда экспертиза будет готова, будет заключен договор и будут ремонтные работы.

Сподіватися, що ремонтні роботи, розпочнуть до Нового Року, людям в селищній раді не радять. Мовляв, гроші, які потрібні для проведення ескпертизи з рахунків Казначейства прийдуть наприкінці року. А далі все залежатиме тільки від погоди. Та її – сприятливої для ремонту даху, синоптики не обіцяють. До вівторка, кажуть, хоч буде і тепло та дощитиме, а потім і взагалі піде сніг.

Олена Мітясова, Євген Шинкаренко, Харьковские Известия