Мешканці гуртожитку по проспекту Гагаріна, 156, живуть, як у кам’яному віці

14.08.2013 18:17   -
Автор:

Вот на этой печке мы готовим. Другого выхода у нас просто нету (СКЛ)
И 2 конфорки я никогда не включаю. Потому что не возможно, не выдержат провода. Выбивает постоянно))

Невелика кухня у Наталії Колесник – розташована посеред кімнати. Тут на одній електричній конфорці жінка готує і перше, і друге. Так само поступають і інші мешканці гуртожитку, що по проспекту Гагаріна сто п'ятдесят шість.

Світлана Кочанова мешканка гуртожитку
 

-Неудобно в комнате готовить, конечно. Я в комнате готовлю, ребёнок…Тяжело.

Незручно – у кімнатах. Тож люди висували електропічки у коридор. Дехто – ставив тут навіть газові.

Ірина Дряхлова заступник начальника управління контролю обслуговування житлового фонду КП "Жилкомсервіс"

-На 2 этаже 2 газовых балона было, жители готовили прямо в коридоре. Газовые балоны и электроплиты. Всё это грубейшие нарушения подарной газовой безопаности.

У гуртожитку є проблеми не лише із газовим постачанням, а й з водним. По безнадії мешканці у підвалі обладнали душову. Замість ванни – тут купаються у кориті. Вода подається зі шлангу, і лише холодна.

Наталія Колесник мешканка гуртожитку

-Отобрали у нас кухню, отобрали душ. Сушилка-гладилка у нас было – всё отобрали. Мы сейчас без ничего.

Відібрали кухню та душову у мешканців гуртожитку незаконно, кажуть люди. Перший поверх, де знаходяться місця загального користування, ще десять років тому викупив невідомий харків'янин. Він відразу закрив доступ до всіх приміщень. Декілька місяців тому проблемний гуртожиток прийняли у комунальну власність. Фахівці відразу перевірили стан пожежної безпеки і зафіксували ряд порушень. Людям зробили попередження. Та комунальники розуміють, такими методами проблему не вирішити. Головне зараз заставити власника першого поверху не закривати доступ мешканців до місць загального користування. Закон у цій ситуації – на боці і людей, і міста.

Ірина Дряхлова заступник начальника управління контролю обслуговування житлового фонду КП "Жилкомсервіс"

-Решением суда предписано собственнику оборудовать места общего пользования, вернуть или оборудовать. Для того, чтобы жители могли готовить в общих кухнях.

У планах комунальників – цей гуртожиток поступово привести до гідного стану.

Андрій Стрелецький інженер КП "Жилкомсервіс"

-Все моменты, которые касаются кровли, водоснабжения, водоотведения зафиксировано. Будут подаваться списки. Будет информация подаваться дальше руководству для устранения всех проблемных вопросов.

Поступово, розповіли у "Жилкомсервісі, тут проведуть ремонти фасаду будівлі, бо він увесь у тріщинах. Закриють питання із покрівлею, що зараз протікає.

Олена Завгородня