"Інфосіті" – інформаційно-аналітичний портал

Мешканці Фрунзенського району разом з Нардепом Іриною Горіною обговорили проблемні питання

Більше всього мешканців вулиці Велозаводської турбує чистота повітря. Це перше питання, за вирішенням якого, вони звернулись до Народного депутата Ірини Горіної, яка провела чергову зустріч з жителями Фрунзенського району.  

Людмила Пономаренко місцева мешканка

-Это не только мы. Вы попробуйте подъехать с Тракторостроителей возле Немышли, запах такой, он стоит до самого верха Салтовки. Не открыть ни окон, ни дверей. Мы задыхаемся.

Жителі упевнені, що відбувається несанкціонований викид в повітря шкідливих речовин.

Ірина Горіна Народний депутат України

-Я написала запрос в СЭС, в прокуратуру областную, чтобы разобрались, в экологическую инспекцию, чтобы выслали комиссию, и я знаю комиссия уже работает, чтобы мне дали ответ.

Разом обговорили і інші питання, які потребують вирішення, від юридичних до побутових, як то ремонт дахів та під"їздів, благоустрій та впоряткування руху місцевого автотранспорту, будівництво магазинів та аптеки.

Фаіна Щирова місцева мешканка

-Подъезды это первое, чтобы отремонтировать. Чтобы аптеку нам дешёвую сделали, пенсионерам. Поменять остановку автобусов, чтобы туда и сюда он ходил.

Белла Віленська місцева мешканка

-Можно ли открыть 2-ой вход и чтобы автобус подъезжал прямо ко входу к метро. Это на Индустриальной. И ещё, чтобы нам там  поставили крытые остановки

Розмова, констатує Ірина Горіна, пройшла конструктивно. Нардеп, не приховувала, що вирішити все й одразу неможливо, а тому намітили план першочергових завдань і так в кожному мікрорайоні.  

Ірина Горіна Народний депутат України

-Мы уже точно понимаем, где мы делаем площадки, где подъезды, где входные группы, дороги. Где-то работы уже начались, где-то идёт подсчёт, сметы формируются.

Втім, в одному питанні вже можна поставити крапку – це налагодження системи теплопостачання, яка постійно дає збій в роботі. Жителям нардеп передала компресор для продувки трубопроводу.   

Світлана Петушкова голова ради ЖКО

-Надеюсь, что наши трубы будут чистыми, мы подпишем договор, у нас будет тепло зимой. Честно говоря и не надеялись.

За словами Ірини Горіної, подібні зустрічі будуть постіними. І вже за місяць, запевнила, особисто перевірить, що і як робиться і на скільки якісно виконуються роботи.

Анжела Сушко, Сергій Перець, Харьковские Известия.