Мешканці Фрунзенського району разом з Нардепом Іриною Горіною обговорили проблемні питання

13.07.2012 19:01   -
Автор:

Більше всього мешканців вулиці Велозаводської турбує чистота повітря. Це перше питання, за вирішенням якого, вони звернулись до Народного депутата Ірини Горіної, яка провела чергову зустріч з жителями Фрунзенського району.  

Людмила Пономаренко місцева мешканка

-Это не только мы. Вы попробуйте подъехать с Тракторостроителей возле Немышли, запах такой, он стоит до самого верха Салтовки. Не открыть ни окон, ни дверей. Мы задыхаемся.

Жителі упевнені, що відбувається несанкціонований викид в повітря шкідливих речовин.

Ірина Горіна Народний депутат України

-Я написала запрос в СЭС, в прокуратуру областную, чтобы разобрались, в экологическую инспекцию, чтобы выслали комиссию, и я знаю комиссия уже работает, чтобы мне дали ответ.

Разом обговорили і інші питання, які потребують вирішення, від юридичних до побутових, як то ремонт дахів та під"їздів, благоустрій та впоряткування руху місцевого автотранспорту, будівництво магазинів та аптеки.

Фаіна Щирова місцева мешканка

-Подъезды это первое, чтобы отремонтировать. Чтобы аптеку нам дешёвую сделали, пенсионерам. Поменять остановку автобусов, чтобы туда и сюда он ходил.

Белла Віленська місцева мешканка

-Можно ли открыть 2-ой вход и чтобы автобус подъезжал прямо ко входу к метро. Это на Индустриальной. И ещё, чтобы нам там  поставили крытые остановки

Розмова, констатує Ірина Горіна, пройшла конструктивно. Нардеп, не приховувала, що вирішити все й одразу неможливо, а тому намітили план першочергових завдань і так в кожному мікрорайоні.  

Ірина Горіна Народний депутат України

-Мы уже точно понимаем, где мы делаем площадки, где подъезды, где входные группы, дороги. Где-то работы уже начались, где-то идёт подсчёт, сметы формируются.

Втім, в одному питанні вже можна поставити крапку – це налагодження системи теплопостачання, яка постійно дає збій в роботі. Жителям нардеп передала компресор для продувки трубопроводу.   

Світлана Петушкова голова ради ЖКО

-Надеюсь, что наши трубы будут чистыми, мы подпишем договор, у нас будет тепло зимой. Честно говоря и не надеялись.

За словами Ірини Горіної, подібні зустрічі будуть постіними. І вже за місяць, запевнила, особисто перевірить, що і як робиться і на скільки якісно виконуються роботи.

Анжела Сушко, Сергій Перець, Харьковские Известия.