"Інфосіті" – інформаційно-аналітичний портал

Меры безопасности в подземке

Пенсіонерка Лариса Гусарова  стикнулась із проблемою у харківській підземці. Каже, аби перед входами на ескалатор та перед всіма сходами були якісь попереджувальні знаки, тоді б слабозрячі люди могли легше пересуватись.  

Лариса Гусарова, пенсіонерка:

-Я уже с таким зрением, и мои подружки, мы начинаем держаться за стенку, пробовать где эти лестницы начинаются.

Цю проблему жінка озвучила під час прийому у народного депутата Валерія Писаренка. До управління метрополітену одразу надіслали відповідний запит.

Валерій Писаренко, народний депутат України:

-По обращению одного из жителей Харькова мы занялись этим вопросом. У нас есть твердый ответ, что в Харькове будут приняты дополнительные меры безопасности в виде ограничительных линий.

І в підземці нанесли жовті полоси. Вже сорок вісім ескалаторів позначені такими знаками. Вони із фактурного рідкого пластику, тому люди можуть їх не тільки побачити, а й відчути.

Лариса Гусарова, пенсіонерка:

-Сейчас выходишь, видишь желтая полосочка, идешь себе смело.

Окрім того, для людей, які мають проблеми із зором у метро є ряд додаткових заходів безпеки.

Віктор Калуш , начальник шляхів і тунельних споруд КП «Харківський метрополітен»:

-В переходах перед дверями метро так называемые зумеры стоят, квакающие, они на звук идут слабовидящие, они будут знать, что здесь проход, в метро выход.

Якщо додаткові пропозиції у людей з вадами зору з"являються, їх розглядають, запевняють у підземці, і за необхідності втілюють в життя.

Євгенія Кутнова, Ігор Луханін. Харьковские Известия.