Мер зустрівся з ветеранами Орджонікідзевського району

13.04.2012 18:32   -
Автор:

Вирішення комунальних та побутових проблем, питання нагальне, не менш важливе і наступне. Люди занепокоєні ситуацією у сфері ритуальних послуг. Приватники встановлюють непомірні ціни.

Марія Кузнецова ветеран праці

-Настолько это уже получаеться неприятность, что тысячи надо иметь, десять тисяч надо иметь, чтобы похоронить ветерана

Ветерани мають право на безкоштовні ритуальні послуги, зазначив мер. Для цього міська влада створила спеціалізоване комунальне підприємство Ритуал, якому витрати на поховання ветеранів компенсує міський бюджет. Але нажаль більшість харків’ян про це не знають чим і користуються приватні фірми, що практично ошукують людей.      

Євген Журавльов директор КП «Ритуал»  

-Чтобы не было этих случаев, вот есть обычный телефон 16-40, просто 16-40, случилась беда, просто позвоните по этому стационарному телефону и к вам приедет сотрудник именно коммунального предприятия Ритуал и все вопросы отпадут сами по себе.

Саме для того, щоб харків’яни знали свої права і влаштовані подібні зустрічі, розповів мер. У місті діє кілька соціальних програм: протезування зубів, операції з видалення катаракти та надання слухових апаратів – всі ці медичні послуги для ветеранів безкоштовні. Також більшість з них, якщо звернеться до міських соціальних служб може отримати матеріальну допомогу.      

Геннадій Кернес Харківський міський голова 

-Наша задача сейчас вернуть традиции, связь между поколениями для того, чтобы мы четко знали какие мы можем с вами решить задачи: сразу, через неделю, через месяц, в течение определенного времени. Но мы должны начать их решать. Вот эта пропасть, которая существовала между людьми и властью, мы должны приблизить  наши с вами отношения, узнать друг друга лучше, и из встречи к встрече, я думаю, вы будете верить в то, что мы сможем это сделать.    

Зустрічі з ветеранами проводитимуться регулярно. У кожному районі міста.

Андрій Соловйов, Ігор Луханін, Харьковские Известия.