Мер Харкова Ігор Терехов провів зустріч з французьким дипломатом (відео)

21.09.2022 20:36   -

Гуманітарне становище в Харкові, загальна ситуація в місті, що є форпостом боротьби з російським агресором, та гуманітарна допомога Франції для українського Харкова. Саме ці теми стали предметом зустрічі мера Ігоря Терехова з Надзвичайним та Повноважним послом республіки Франція в Україні. Міський голова наголосив, що Харків – те місто, яке, починаючи з перших днів повномасштабного вторгнення, постійно потерпає від обстрілів країни-агресора. Але всупереч цьому всі муніципальні служби роблять все можливе, а подекуди і неможливе, щоб забезпечити життєдіяльність міста в умовах війни.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Мы сегодня боремся за Украину, боремся за отстаивание демократии во всем мире. Как бы там пафосно не звучало, но так оно и есть. И сегодня это борьба не Украины с российскими агрессорами, а борьба добра со злом. Мы в этой борьбе боремся за право на жизнь, за право демократических институций, за право собственного выбора. Сегодня весь мир должен объединиться против этого зла, которое пришло и хочет нас уничтожить. И насколько мы будем объедены все вместе, насколько мы будем сплочены и действовать как единый механизм, настолько будет зависеть исход и быстрейшая победа над этим злом.

А зло вже багато наробило лиха в українському Харкові. Так 500 будинків зруйновані, їх доведеться наново зводити, бо 150 тисяч жителів міста залишились без своїх осель. Зруйнована соціальна та критична інфраструктура: школи, дитячі садки, лікарні, об’єкти міської інфраструктури. Попереду новий виклик для всього міста – пережити зиму, оскільки ворог підступно намагається паралізувати Харків. І саме те, в якій ситуації перебуває місто, міжнародна спільнота повинна розуміти. Бо на кону – життя людей, українців, які боряться за свою свободу у незалежній Україні.

ЕТЬЄН ДЕ ПОНСЕН НАДЗВИЧАЙНИЙ ТА ПОВНОВАЖНИЙ ПОСОЛ РЕСПУБЛІКИ ФРАНЦІЯ В УКРАЇНІ
Я можу повторити те, що сказав сьогодні вночі мій Президент Мануель Макрон в Нью-Йорку на засіданні ООН: Франція була, є і буде поруч з Україною в цьому протистоянні. Вона буде поруч з Україною стільки, скільки це буде необхідно. Ми намагаємось допомагати у всіх труднощах гуманітарного характеру з якими ви стикаєтесь, а також у відновленні всього того, що було зруйновано. Для цього ж потрібні відповідні умови, коли це буде можливим. В плані гуманітарної підтримки різного роду допомоги Франція активно бере участь або напряму, або у посередництві з ЄС, частина бюджету якого фінансується французькою республікою. Найближчим часом буде чергова партія. Цілий корабель зараз завантажується у Марселі і незабаром вийде з порту, щоб привести до України різного роду обладнання та будівельних матеріалів. Я ж, пане мер, в повному вашому розпорядженні, щоб допомагати вам і вашій команді , щоб допомагати бути в контакті з регіональною владою Франції. Знаю, що великий східний регіон французький проявляє солідарність і хоче вам допомагати. Тому я відкритий до любого роду співпраці.

Міський голова подякував французькому дипломату за відкритість та бажання допомогти. Наразі, зазначив Ігор Терехов, у міста є потреба у транспорті та продуктах харчування. Оскільки вже зараз Харків працює над питанням, як зігріти та нагодувати жителів міста цієї зими.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Сейчас наступит зима, я не исключаю перебои с электроэнергией и так далее. А так мы локально будем раздавать горячую еду людям. Будем делать пункты обогрева, будем раздавать. Поэтому, буду благодарен за любую помощь для людей. Я готовлюсь к очень напряжённой зиме, очень такую зиму мы еще не переживали никогда.