Менять паспорт в случае переименования улицы не обязательно

26.11.2015 15:56   -
Автор:

У Харкові вже діють нові назви вулиць, що перейменували в рамках закону про декомунізацію. Проте це не означає, що необхідно змінювати дані у паспортах, – пояснють в Юридичному департаменті міськради.

В'ячеслав Басараб заступник директора Юридичного департаменту

Мы специально обращались в миграционную службу, чтобы понять их мнение и получили официальный ответ о том, что по желанию гражданина, по требованию он может прийти в миграционную службу написать заявление и ему проставят штампик с новым названием улицы, опять же, это по желанию, это не значит, что все должны прийти.

Тим, хто отримуватиме паспорт, досягнувши повноліття, документ видаватимуть вже із новою назвою вулиці. Те саме стосується і свідоцтв про народження. Щодо нотаріальних угод, то у центрах надання адмінпослуг видають рішення сесій міськради. Також громадяни мають право взяти ці документи і у мерії в рамках закону про доступ до публічної інформації.

В'ячеслав Басараб заступник директора Юридичного департаменту

Когда вы обращаетесь в ЦНАПы, то получаете решения, это вытяг той улицы, которая вас интересует и вы ничего не платите. А когда вы обращаетесь в рамках доступа до публичной информации, то вам выдают все решение, но по правилам это решение, оно занимает 60 страниц и вы как бы должны оплатить счет-фактуру.

Рішення про перейменування районів та ще по семидесяти вулицям не ухвалено. Фахівці юракадемії мають дати стосовно назв свої рекомендації.