Медики стали менше хворіти на COVID-19

09.07.2020 14:32   -
Автор:
З початку епідемії COVID-19, вони немов на лінії вогню у війні з невидимим, але смертельно небезпечним ворогом, тому постійно у зоні ризику. Так в Україні на коронавірус захворіли вже понад 7 тисяч медиків, зафіксовано понад 40 летальних випадків від ускладнень недуги. Але разом з тим, майже 4,5 тисячі одужали. 
 
Крім того, зазначають у профільному міністерстві, і рівень захворюваності серед медпрацівників пішов на спад в порівнянні з квітнем, коли серед загального числа захворівших на COVID-19 медики складали 21%.   
 
Максим Степанов міністр охорони здоров’я України
 
Із 100 захворівших в Україні 21 був медичний працівник. Звісно відсутність засобів індивідуального захисту, відсутність положень щодо інфекційного контролю в лікарнях, т.б. все, що розвалювалось протягом останніх 3-4 років призвело до такої великої кількості інфікованих наших медпрацівників.  Зараз все дуже змінилось. На сьогоднішній день цей показник на рівні до 7-8% вже, він постійно знижується і скажу відверто ми дуже задоволені такою динамікою. 
 
Але разом з тим в МОЗ спостерігають і суттєве зниження рівня вакцинації серед населення, а це вже далеко не позитивний показник, щодо може призвести до розповсюдження інфекцій, а це в свою чергу знову ж таки навантаження на медичну систему та небезпека як для лікарів, так і українців. 
 
Максим Степанов міністр охорони здоров’я України
 
Ми побачили цифри щодо суттєвого зниження імунізації населення, особливо це стосується дітей, яким треба робити відповідну вакцину КПК на профілактику кір, паратит, краснуха, було знижено на 30-40% відповідно до минулого року. Крім того європейська комісія віднесла Україну до країн з високим ризиком щодо розповсюдження епідемії, якщо вона буде. Тому вакцінація дуже важлива. 
 
Очильник міністерства запевнив, що ситуацію контролюють і зараз в Україні забезпечені відповідні умови для проведення щеплень і у достатній кількості  вакцини, за кошти державного бюджету.