Медики, які захворіли на COVID-19 отримають по 10 000 гривень допомоги

28.05.2020 14:03   -
Автор:
Медики, які під час виконання обов'язків захворіли на коронавірусну хворобу отримають матеріальну допомогу у розмірі 10 тисяч гривень. Відповідні зміни до програми "Здоров'я Слобожанщини" ухвалила Харківська обласна рада. На це з бюджету виділили понад 2 мільйони гривень.
 
Сергій Чернов голова Харківської обласної ради
 
Ми знайшли можливість таку і проявили таку ініціативу з тим, щоб підтримати наших медичних працівників і лікарів, медичних сестер і санітарів, незалежно в яких вони лікарнях працюють. Сьогодні ці цифри кожен день, кожну годину змінюються, їх понад 200 чоловік. 
 
Якщо кількість медиків, що захворіли, буде збільшуватися, то з бюджету виділять додаткові кошти, додав голова облради. Ці виплати отримають медики області та міста Харкова.
 
Сергій Чернов голова Харківської обласної ради
 
В Харківській області, крім міста Харків, ще є 6 міст обласного значення, і 10 міст районного значення. Там абсолютно живуть такі ж самі люди, такі ж самі медичні працівники, і ніякої дискримінації тут бути не може. Ми сьогодні прийняли рішення і про це озвучили і сказали, що для нас немає різниці, де саме проживає той, чи інший медичний працівник. 
 
Через карантинні заходи обласний бюджет у квітні недоотримав 20% запланованих коштів.
 
Сергій Чернов голова Харківської обласної ради
 
Що буде в травні, я думаю, що цифра буде ця менше значною. Я даю свій прогноз, не опираючись на цифри, але це буде не менше -10%. В червні місяці, я думаю, що ми вирівняємо всі надходження і відновимо нормальне життя.
 
Крім цього до обласного бюджету надійшла субвенція від держави у розмірі понад 230 мільйонів гривень. Ці кошти спрямують на підтримку окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я.