Мечтай. Действуй. В Харькове воплотили мечту 11-летнего мальчика

26.11.2019 14:40   -
Автор:
Мрії збуваються, тепер про це не з чужих вуст, а на власному прикладі переконався Єгор Авраменко. Адже хлопець ще змалку хотів побувати в кабіні машиніста метрополітену, і от нарешті він тут. Немов стажеру йому розповідають, як влаштована система електропоїзду, проте багато чого Єгор вже дізнався сам, із книжок. 
 
Єгор Авраменко учасник проекту
 
Мне очень понравилось, я в шоке пока что. В первый раз в жизни, еще не пробовал в кабине ездить. Очень классно. Хотел покататься, потому что это один поезд, есть же и другие поезда, в них немножко по-другому все устроено, поэтому хотелось бы еще.
 
Все це стало можливим завдяки харківській програмі "Бюджет участі", одним із переможців якого став телевізійний дитячий проект "Мрій. Дій".
 
Аліна Помазан заступник директора Департаменту – начальник управління у справах сім`ї та молоді Департаменту
 
Все дети, которые хотели поучаствовать в проекте подавали свою заявку на отбор, проходил кастинг. В этой заявке дети рассказывали свою историю, чем они увлекаются, чего они хотят, какие у них мечты, какие желание, от чего горят глаза. И таким образом было отобрано из 64 анкет, поданных на данный кастинг, было отобрано 6 историй детей.
 
От саме серед цих шістьох щасливчиків, опинився і Єгор. Мама хлопця каже, вона зраділа, коли дізналася, що мрія її сина може здійснитися, адже вони завжди підтримували його в усіх починаннях. 
 
Наталія Авраменко мама Єгора
 
Я хотела показать своему сыну, что в этом мире возможно все. Главное – делать то, что он любит, то, что ему нравится, то, что он хочет и любая мечта может исполниться. У вас, кстати, тоже.
 
В метрополітені вважають, потенціал в хлопця є. Тож сподіваються, що згодом він повернеться до них, але вже в якості працівника.  
 
Сергій Рівчак машиніст метрополітену
 
Он, кстати, много о чем уже знает и это ему известно. И о работе схемы электрической, ходовом режиме, тормозном. В общем, молодец. Он пробовал самостоятельно  приводить поезд в движение, останавливать подвижной состав, ему понравилось. пускай приходит к нам работать.
 
Поки проект "Мрій. Дій" – пілотний, але в міськраді вже розмірковують над тим, щоб залишити його на наступний рік. Адже це ще одна можливість втілити мрії дітей в життя.