Меценат Павло Фукс надав фінансову допомогу родині курсанта В’ячеслава Золочевсього

22.10.2020 11:27   -
Автор:
Вона працює щодня аби заробити гроші на оренду квартири, він вже вдома і потроху повертається до нормального життя. "Мій хлопчик одужує", так про свого сина В'ячеслава розповідає його мати Ірина Золочевська. Він – саме той курсант університету повітряних сил імені Кожедуба, який вижив в авіатрощі під Чугуєвом.
 
Ірина Золочевська мати курсанта
 
Он держится, он умничка, он силыный. Но дома говорят и стены лечат, поэтому он с каждым днём всё лучше и лучше! Большие разрывы – это веки, это брови, это лоб, голова, руки, ноги, живот, спина – все участки тела. Всё зашили, швы сняли, это ещё всё в госпитале. Всё заживает, нужно время.
 
Трагедія сталася майже місяць тому, 25 вересня. Тоді в результаті падіння загинуло 26 чоловік, більшість з них курсанти університету повітряних сил.
 
Позаду у В'ячеслава Золочевсього військовий шпиталь, попереду – довготривала реабілітація та завдання навчитися жити з тією думкою, що твоїх друзів-одногрупників немає. Жінка ділиться, що відразу відчула людську підтримку, коли незнайомі люди раділи за її сина, бажали йому найскорішого одужання та навіть збирали гроші на реабілітацію. Проте було багато і інших.
 
Ірина Золочевська мати курсанта
 
Мне было это очень больно. Поэтому я даже перестала читать переписку. Потому что есть люди, которые это понимают и вошли в положение, а есть которым просто хотелось поговорить. Поэтому я просто перестала заходить в соцсети и читать. 
 
Ірина Золочевська каже, що не бажає судити поведінку агресивно налаштованих людей до неї та її сина. Головне, що добрих людей виявилося набагато більше.
 
Ірина Золочевська мати курсанта
 
Спасибо огромное Павлу Яковлевичу Фуксу, который сдержал своё слово, он выделил именно на реабилитацию для Славика сумму денег. Спасибо огромное. Это ему нужно, потому что реабилитация ещё будет определённое время. 
 
Меценат Павло Фукс, коли дізнався про історію В'ячеслава Золочевсього пообіцяв допомогти його родині. 100 тисяч гривень надійшло на рахунок матері курсанта. Грошову допомогу від бізнесмена отримали і родини загиблих в авітрощі під Чугуєвом.