Масштабная реконструкция в харьковском парке Горького набирает обороты

04.05.2012 21:54   -
Автор:

Діснейленд, казковий світ, оаза в центрі міста. Саме так городяни вже зараз називають парк Горького, у якому продовжується реконструкція. І розповідають, як місце відпочинку виглядало колись.

Віктор Олеференко,  приватний підприємець:

-Парка не было, был заброшеный лес, как парк только один фонарь висел.

Ремонт ще триває, але вже масштаб зробленого вражає. Чого тільки варта ретро-зона. Тут для літніх людей звели танцювальний майданчик, висадили магнолії, тюльпани та інші квіти. А ще хвойні дерева. Встановили фонтани, дві альтанки та лави для ветеранів. Тут усе їм нагадуватиме про молодість.

Андрій Шаптала,  фінансовий директор КП "Центральний парк культури та відпочинку ім.М.Горького":

-Мы в дальнейшем планируем ввести сюда элементы, которые напоминали про времена их молодости. Мы поставим старых времен автомат газированной воды, планируем закупить, может вы помните, конусы, где была газированная вода и разные соки.
 
Праворуч від ретро-зони буде розташований дитячий куточок. Тут для малят готують казковий світ, і зустрічатимуть малечу герої з мільтфільмів. Далі розташується цілий майданчик у стилі Франції.

Євгенія Кутнова, кореспондент:

-Французьку карусель у парку Горького вже встановили. Залишилось підключити тільки електроенергію. Тут діти зможуть покататись і на ракеті, і на ретро-автомобілі, і на повітряній кулі, і звичайно спробувати себе у ролі вершників на конях.

Далі за французькими каруселями чекатимуть на відвідувачів американські гірки. Безпека поїздки- на першому місці, кажуть фахівці. Конструкцію вже змонтували німецькі спеціалісти. Усією системою атракціону будуть керувати за допомогою комп"ютера. Він має зв"язок із Німеччиною, тому у разі чого, тамтешні спеціалісти одразу зможуть проконсультувати наших. Крім безпеки для відвідувачів важливі й враження, їх обіцяють- удосталь.

Андрій Шаптала,  фінансовий директор КП "Центральний парк культури та відпочинку ім.М.Горького":

-Такое ощущение, что вы едете на табурете или на высоком стуле, и благодаря этому при наклоне реечного пути вам страшно. Чем выше вы находитесь на платформе, тем страшнее.

Біля американських гірок розташується і башта падіння висотою майже у сорок метрів. Ця територія буде у стилі джунглей. Тут навіть тин роблять таким. Трохи далі відкривається казковий світ: безліч атракціонів, залізниця, човни. Біля них найвеличнійший атракціон парку- колесо огляду, висотою у п"ятдесят п"ять метрів. Поруч з ним буде фонтан. Взимку він слугуватиме за каток.

Сергій Мартиненко, шеф-кухар:

-Явные изменения на лицо, каждый найдет свое направление.

Віктор Аліференко, приватний підприємець:

-Такого нет даже в Украине, такого парка, какой красивый он будет.

Біля колеса огляду зведуть сімейно-розважальний центр. Там у будь-яку пору року цікавинок вистачить всім. За ним розташується молодіжна зона. Відкрити парк обіцяють на початку літа.

Євгенія Кутнова,Віктор Ноздрачов, .Харьковские Известия