Масове щеплення собак та котів проти сказу

21.03.2012 18:20   -
Автор:

Обов"язкова умова – тварини мають бути вакциновані від сказу. І не лише собаки, а й коти. Бо за минулий рік було вісім випадків цієї хвороби, і у семи з них – зарженими були саме коти. Сказ хвороба невиліковна і небезпечна як для тварин, так і для людини. Тож у місті розпочато двомісячник вакцінації. Проводитимуть процедуру у районних дільницях Жилкомсервісу. Мешканців попереджають за допомогою оголошення з графіком роботи ветеринара. Тож на Блюхера, де сьогодні працює лікар, вже стоїть черга на прийом. Маленькі і великі, породисті і двір-тер*єри. Ось цьому чорному коту Кіцману тільки півроку, у нього це перше щеплення.

Юлія Бабікова власниця кота
Контактное животное, которое в доме живёт, всё-таки нужно, тем более лето скоро, будем на дачу вывозить, может что-то там поймать

А бульмастіфа Блека два роки возили до полікліник на щеплення. Цьогоріч вирішили скористатися можливістю і  провести процедури поблизу будинку. Дві хвилини і цілий рік можна не хвилюватися.

Олег Рискін власник собаки
Мы дорожим своей собакой, он общается с такими же как он много, да и чтобы люди, которые рядом не нервничали… привыли очень быстро, неожиданно, всё гладко прошло, одно только не очень – он у нас активный мальчик, ему б поиграться

Та вакцина нічим не відрізняється від тих, що пропонують в лікарнях.

Любов Друзєва  ветеринарний лікар дільничної лікарні Київського району
Одна и в лечебницы, и на жилищный участок поступает одна и та же вакцина, мы получаем её уже третий год

За два місяці ветеринари обіцяють зробити щеплення усім домашнім тваринам. Так, торік вакцинували майже чотири тисячі кІшок і собак. Тож і тепер ветеринари об"їжджатимуть не лише багатоповерхівки, а й приватний сектор. Якщо не встигатимуть, обіцяють відвідати райони повторно.

Анастасія Полякова, Сергій Перець Харьковские Известия