Масована атака дронами, підтримка Британії та участь Зеленського у саміті G7 – головне за ніч, 2 січня

02.01.2023 12:16   -

Цієї ночі окупанти атакували Україну дронами-камікадзе. За інформацією Повітряних Сил України, знищено 39 “шахедів”, два “Орлан-10” та керовану авіаційну ракету Х-59. Все це ліквідовано на Київському, Дніпропетровському та Запорізькому напрямках.

Внаслідок ударів по Києву пошкоджено об’єкти енергетичної інфраструктури. У місті вводяться аварійні відключення світла. А у Миколаєві зупинена робота всіх насосних станцій водопроводу.

А зранку обстрілюють Херсонщину. Як повідомляє очільник регіону, росіяни атакували центр Берислава – обстріляли міський ринок. Імовірно, вогонь вівся з танку зі сторони тимчасово окупованої Каховки. Відомо про 5 поранених, троє – у важкому стані.

Прем’єр-міністр Японії Кісіда Фуміо має намір запросити президента України Володимира Зеленського взяти участь в онлайн-форматі у саміті G7, який відбудеться 19-21 травня у Хіросімі. Зазначається, що Японія як країна-голова «Групи семи» хоче створити умови для інтенсивних дискусій щодо війни Росії проти України.

Велика Британія передала зимове спорядження для 9500 військових ЗСУ. Про це повідомили у Генштабі. Зазначається, що передано черевики, водонепроникний одяг, спальні мішки та інше. А у подальшому Сполучене Королівство планує надати ЗСУ гелікоптери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: