Мари Йованович и Юлия Светличная в Харькове встретились с будущими госслужащими

15.05.2018 14:47   -
Автор:
Харківські студенти мали змогу почути про державну службу з перших вуст від Надзвичайного та Повноважного Посла США в Україні Марі Йованович,  у зустрічі взяла участь і губернатор Харківщини Юлії Світличної. Спілкування відбулося у Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України. Юлія Світлична зазначила, що між Харківською областю й Посольством США в Україні активно розвивається співробітництво. Зокрема, в регіоні реалізується кілька спільних проектів облдерадміністрації та посольства США.
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації
 
Ми приділяємо велику увагу питанням якісної професійної підготовки державних службовців. І використовуємо всі можливості для обміну досвідом та вивчення кращих практик держуправління США і країн Європейського союзу.
 
Захід у Харкові присвятили старту Тижня державної служби, який зараз проходить у США.  І під час зустрічі зі студентами, посол розповіла про організацію підготовки та роботи держслужбовців у США, в тому числі і на особистому прикладі.
 
Марі Йованович Надзвичайний і Повноважний посол США в Україні 
 
Усі, хто знаходяться в цій кімнаті, могли б заробити багато грошей у підприємництві, на біржі або працюючи в інших сферах, але ви обрали  роботу на службі народу України. Я поважаю та захоплююся цим. Тому що зробила такий саме вибір. Я обрала роботу в дипломатичній службі, щоб представляти свою країну. Але я також представляю в США ті країни, в яких працюю. Я вважаю, що це дуже важлива робота
 
Марі Йованович також підкреслила міцні взаємини, які вже є між США і Україною, а також зацікавленість американських компаній щодо співпраці.