Малышу из Харьковского зоопарка исполнился 1 год

10.02.2020 12:41   -
Автор:
Цей день, зізнаються у Харківському зоопарку, чекали з особливим хвилюванням. Адже цього дня йому виповнився один рік. Рожевий пелікан на призвісько Малюк – перший, який народився у міському зоосаді за майже півстоліття утримання цих птахів. Його поява на світ стала справжнім святом!
 
Жанна Сивуха прес-секретар Харівського зоопарку
 
Маленький, з вагою близько 200 грамів, без пір’я і яскраво-рожевий – ось яким ми побачили нашого підопічного вперше. Поступово шкіра стала темнішати, а на 10 день з’явилося перше пухове вбрання. І воно було чорного кольору. Протягом року ми мали можливість спостерігати за тим, як змінюється колір оперення Малюка. І цей процес триває, адже рожевим оперення пелікана стане ближче до 3 років. Зараз наш красень кольору кави з молоком. Тоді ж, у 3-4 роки, можна буде і точно визначити стать. Зважаючи на те, що пелікан доволі великий – вже зараз за розмірами він переріс своїх батьків – можна припустити, що це самець. 
 
Та попри чималі розміри, додає Жанна Сивуха, батьки продовжують приглядати за Малюком. Хоча і сам птах себе образити не дає. Серед своїх сородичів – 7 рожевих пеліканів і одного кучерявого – Малюк почувається впевнено.
 
Жанна Сивуха прес-секретар Харівського зоопарку
 
Цей рік для пелікана був роком навчання. Він навчився плавати і "рибалити". Смакові ж пріоритети не змінилися: як і в дитинстві, Малюк понад усе любить путасу і бички. Подарунком до дня народження пелікана став смачний рибний торт у вигляді серця. На березі Малюка та його родичів чекали кілька сортів риби, зокрема і бичок. Але оскільки, помітивши людей, наші пелікани люблять позувати, вальяжно плаваючи на ставку, святкове частування птахи з’їли вже без сторонніх очей.