Макрон: Україна може отримати бойові літаки, але пізніше — NEWS REVIEW (відео)

10.02.2023 15:49   -
Макрон: Україна може отримати бойові літаки — NEWS REVIEW

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що «винищувачі Україні в жодному разі не поставлять найближчими тижнями, бо потрібно віддавати пріоритет кориснішим і швидшим видам зброї». Як пише AFP, йдеться про французькі самохідні гаубиці Caesar і систему ППО MAMBA. Водночас, Макрон сказав, що «вже не виключає нічого, у тому числі – і швидке постачання літаків». Докладніше дивіться в сюжеті Харьковских известий.

Перші 20 бойових танків Leopard 1 можуть передати Україні з запасів промисловості цього року. За словами гендиректора промислової групи Rheinmetall Арміна Паппергера, ця техніка допоможе Україні стримати агресора. Та, аби перемогти, – зброї необхідно набагато більше. «Росія має набагато більші запаси. Тому ми готові створити завод з виробництва Panther і в Україні», цитує видання Handelsblatt.

Окупанти завезли до Запорізької області нових найманців з так званого ПВК «Вагнер». Угрупування, яке визнано злочинним, поповнили за рахунок завербованих ув‘язнених. Про це передає «Укрінформ». Загалом чисельність ПВК «Вагнер» в Україні може сягати 50 тисяч, «90% з них – колишні в‘язні», – повідомив координатор стратегічних комунікацій Ради Найбезпеки США Джон Кірбі.

ОСТАННІ НОВИНИ