Майже два місяці після пожежі. Про існуючі проблеми та хід виконання робіт з відновлення будинку по вулиці Червоноармійській 8/10 В

10.04.2013 17:32   -
Автор:

Ігор Бескровний кореспонедент

-Будинок по вулиці Червоноармійській 8/10 В. Саме в ньому ввечорі, 15 лютого, сталася пожежа. Вогонь спалахнув на дев"ятому – так званому технічному поверсі. Тоді на приборкання пожежі у рятувальників пішло немало часу.

Під час пожежі ніхто з мешканців будинку не постраждав. Чого не скажеш про квартири людей. Через те, що будинок старий і перекриття в ньому дерев'яні, пожежним довелося заливати квартири водою, щоб не допустити подальшого загоряння.

Місто погорільців у біді не залишило. Всім, хто залишився без житла, надали номери в готелях. Кожен мешканець будинку отримав матеріальну допомогу в розмірі тисяча гривень на кожного офіційно прописаного. А підрядники тим часом приступили до відновлення будинку. Першим на що вони спрямували свої сили – це відновлення конструктиву будинку. Тоді при пожежі найбільше постраждав дах. Його довелося зводити заново.

Микола Величко виконроб

-Кровлю мы накрыли полностью, перекрытия сделали процентов на девяносто. Сейчас подготавливаемся под устройство стяжки. В подъезде мы очищаем стены от гари и от потёков. Грунтуем, шпаклюем и подготавливаем к покраске.

До середини травня планують завершити роботи. Але залишається ще одне не маловажливе питання – ремонт квартир.

Роман Нехорошков директор Департаменту житлового господарства

-Сегодня мы имеем проблему связанную с ремонтами внутри квартир пострадавших от пожара. Поэтому будет сессия городского совета 17 апреля и дополнительно мы просим выделить финансирование на проведение ремонтных работ. С ремонтом квартир порядка 2,2 млн. Без ремонта эта цифра просчитана на уровне 1,4 млн гривен.

Погорільці сподіваються на позитивний результат, адже бачили багато прикладів роботи міста. Коли у найкоротші терміни відновили та після страшних вибухів і пожеж дали нове життя будинкам по вулиці Слинка та по Московському проспекту.

Ігор Бескровний