Майже 90% учасників опитування підтримали перейменування топонімів пов’язаних з рф

27.02.2023 14:30   -

Перейменування топонімів у Харкові пов’язаних з рф. Робота триває вже з початку повномасштабного вторгнення, і перед тим як рішення будуть ухвалені Харківською міською радою у місті проводять опитування для його жителів, аби спитати чи підтримують такі пропозиції харків’яни. Тож у муніципалітеті оприлюднили цифри – скільки городян “за” перейменування

Думка громадськості щодо змін назв вулиць у Харкові, що пов’язані з рф. Так від 77,2% до 89,4% учасників громадського опитування підтримали пропозиції Харківської міської ради щодо перейменування топонімів, пов’язаних з росією. Повідомляється, що з тих, хто взяв участь в опитуванні, 96,4% прописані у Харкові, а 3,6% зареєстровані як ВПО. Більшість з них – громадяни віком від 25 до 44 років.

ХАРКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
Планується перейменувати вісімнадцять вулиць, а ще один топонім, вул. Кремлівську, взагалі прибрати з карти, оскільки на ній немає забудови, яка потребує адресації. Пропозиції розробили представники Харківської топонімічної групи, Центру краєзнавства імені академіка П. Т. Тронька, Харківської соціологічної мережі та відділу топоніміки Харківської міської ради.

Пропозиції щодо перейменування одноголосно підтримала і міська комісія з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Втім, остаточне рішення мають ухвалити на сесії Харківської міської ради. У муніципалітеті наголошують, що робота зі зміни назв топонімів, пов’язних з рф, триватиме надалі з урахуванням думки громадськості.

ОСТАННІ НОВИНИ