Майбутніх учасників ЗНО продовжують знайомити із процедурою тестувань

08.05.2020 12:39   -
Автор:
Просто про ЗНО-2020. Для майбутніх учасників зовнішнього незалежного оцінювання продовжують створювати відеоролики аби показати особливості проведення процедури тестування. Особливу увагу приділили іноземній мові. Адже суттєва відмінність між тестами з інших предметів – це аудіювання. 
 
Відповідний ролик можна знайти на сайті Українського центру оцінювання якості освіти. У відео відобразили всю процедуру тестування з іноземної мови від початку і до кінця.  
 
Після відкриття аудиторного пакету з матеріалами тестування і засвідчення його неушкодженості і комплектності вам запропонують послухати короткий текст іноземною мовою, щоб ви змогли перевірити якість відтворення аудіозапису. 
 
Особливу увагу рекомендують звертати на гучність звуку та його якість. Якщо все влаштовує  це засвідчується підписом в аудиторному протоколі. Далі для перевірки надається текстові матеріали тестування, якість яких також засвідчується підписом. Після всіх організаційних моментів, учні приступають до виконання завдань. На це виділяється 150 хвилин – це дві години тридцять хвилин – півгодини із яких – це аудіювання, інші – на виконання решти завдань. 
 
Після оголошення початку виконання сертифікаційної роботи інструктор увімкне аудіозапис. Ви маєте уважно слухати його і впродовж виконання цієї частини дотримуватися всіх інструкцій, які почуєте.
 
Підготуватись до ЗНО з англійської мови  можна і за допомогою онлайн тестів, що розміщенні на сайті українського центру якості освіти. Там же можна знайти і тести із інших предметів. Більш того Міністерство освіти та науки  розширило перелік осіб, які можуть взяти участь у додатковому періоду реєстрації для участь у ЗНО. 
 
Під час додаткового періоду можуть зареєструватися особи, які проживають (перебувають) на території, на якій у порядку, визначеному законодавством, встановлено карантин, режим надзвичайної ситуації або надзвичайного стану. Реєстрація можлива, якщо особи не зареєструвалися для проходження зовнішнього незалежного оцінювання під час основного періоду реєстрації. 
 
Цьогоріч додатковий період реєстрації буде з 25 травня до 9 червня включно. А основна сесія зовнішнього оцінювання орієнтовно планується після двадцятих чисел червня.