МАГАТЕ в Харкові. Чи існує в місті ядерна небезпека – NEWS REVIEW

12.11.2022 12:57   -

«Ступінь пошкодження є драматичним і шокуючим, навіть гіршим, ніж очікувалося». Так гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі оцінив ННЦ “ХФТІ”, де розміщений ядерний реактор. «Ми не зафіксували жодних змін у конструкції об’єкту, хоча не змогли отримати доступ до ядерного матеріалу для перевірки через відсутність електроенергії», – сказав Гроссі, передає видання «Економічна правда».

Росія може завдати масованого ракетного удару по Україні 15-16 листопада. У ці дні, зазначив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, на Балі проходитиме саміт G20. «Все ж події насуваються… і саміт “двадцятки”. Вони вкрай люблять десь приблизно на такі дні провести якісь провокаці», – цитує ТСН.

Дипломатичне вирішення війни в Україні зараз неможливе. Про це заявив канслер Німеччини Олаф Шольц в інтерв‘ю RND. І хоча всі чекають на мир – на умовах рф його не буде. «Росія повинна усвідомити, що ідея диктаторського миру ні до чого не призведе. Не можна пройтись фломастером по території й сказати, що це тепер моє», – сказав Шольц.