Мадагаскарские тараканы и химические опыты в саду Шевченко. В Харькове прошли пятые “Научные пикники”

10.06.2016 16:51   -
Автор:
Майстер-класи та лекції замість бутербродів та надзвичайні досліди на десерт. В Харкові вже уп'яте відкрились Наукові пікніки – масштабний фестиваль "їжі" для розуму, свято, яке щороку збирає сотні учасників та тисячі відвідувачів.
 
Олексій приватний підприємець
 
На самом деле я уже второй год на этом мероприятии, понравилась массовость всего этого. Все люди радостные, все подходят, все все спрашивают. Реально очень круто, очень нравится.
 
Сімдесят п'ять експозицій різної тематики. Ось біля одного з наметів демонструють як втілюється в життя принцип спротиву зовнішнього середовища, а ось музиканти вчать всіх охочих секретам гри на електрогітарі. 
 
Тут же неподалік медики проводять майстер-класи з надання першої допомоги. А трохи далі хлопці з клубу історичного фехтування вчать чоловіків правилам середньовічного бою. Є й цікавинки для прихильників біології. Щоправда, тільки для тих, в кого міцні нерви.
 
Сергій Сідоровський біолог
 
Мы показываем и рассказываем про интересных экзотических животных. Мадагаскарские тараканы. Они довольно интересные, их часто используют при съемках фильмов. Они шипят. И кубинские тараканы, они примечательны тем, что у них довольно большие, крупные крылья, они умеют планировать. 
 
Втім, "наукові пікніки" ціль мають не тільки розважальну, а й профорієнтаційну. Традиційно на них збираються представники всіх Харківських вишів, демонструючи майбутнім абітурієнтам свої багаторічні напрацювання. 
 
Ірина студентка
 
Если ты не можешь определиться с ВУЗом. то вот такие мероприятия очень помогают. Я уже в колледже, но похожее мероприятие мне и помогло поступить в колледж. 
 
Саме так, блукаючи алеями та майданчиками саду Шевченка, де розбиті майданчики різних вишів та коледжів, випускник може раптово для себе прийняти одне з найважливіших рішень у житті, раз і назавжди обравши професію та, головне, визначившись із власним призначенням.