Лише прямих влучань і повних руйнувань мереж було 57. Як КП «Харківводоканал» працює в умовах війни (відео)

03.12.2022 19:18   -

Попри війну та руйнування, робітники КП «Харківводоканал» підготували комунікації та обладнання до зими на 100%. У місті змогли перекласти майже 10 кілометрів мереж і усунути 53 наслідки прямих ворожих влучань, які призвели до повних руйнувань трубопроводів. Та усунення аварій тривають і у зимовий період.

Відранку на проспекті Науки кипить робота. Працівники КП «Харківводоканал» усувають аварію, яка нещодавно сталася на трубопроводі. Через це, кажуть, довелося тимчасово призупинити водопостачання в прилеглих будинках. Та для мешканців організували регулярний підвоз питної води.

МИКОЛА ЗАВАДА ЗАСТУПНИК ДИРЕКТОРА З ВИРОБНИЦТВА КОМПЛЕКСУ «ХАРКІВВОДОПОСТАЧАННЯ» КП «ХАРКІВВОДОКАНАЛ»
Будуть виконані ремонтні роботи, запуск магістралі, перевірено все. Після чого виконується, ми бачимо на задньому плані, у нас уже завезено пісок для зворотної засипки.

У середньому, додає Микола Завада, такі пошкодження усувають не більше, ніж за 12 годин. Більше часу необхідно лише у випадку заміни трубопроводів. Підготовку комунікацій і обладнання до зимового періоду повністю завершили, та аварійні ситуації – трапляються. Усе через зношення мереж.

МИКОЛА ЗАВАДА ЗАСТУПНИК ДИРЕКТОРА З ВИРОБНИЦТВА КОМПЛЕКСУ «ХАРКІВВОДОПОСТАЧАННЯ» КП «ХАРКІВВОДОКАНАЛ»
До 70% – технічного зношення мереж. Ми, попри військовий стан, змогли замінити 8,5 кілометрів. У тому числі, і в Шевченківському районі – 1,7 кілометрів. Адже він – один із найбільш проблемних, за мережами.

За час війни доводилося регулярно усувати й наслідки ворожих обстрілів мереж. Лише прямих влучань та руйнувань трубопроводів нарахували 57 разів. Чотири ділянки й досі не вдалося повністю відновити.

МИКОЛА ЗАВАДА ЗАСТУПНИК ДИРЕКТОРА З ВИРОБНИЦТВА КОМПЛЕКСУ «ХАРКІВВОДОПОСТАЧАННЯ» КП «ХАРКІВВОДОКАНАЛ»
Вони в такому стані, що можуть виходити з ладу. Є в нас дефектні акти, є поняття, що з цим робити. Єдине, що треба – це кошти для цього.

У «Харківводоканалі» кажуть: від початку війни не припиняли працювати жодного дня.