Лучших юристов Харькова наградили благодарностями Харьковского городского головы

08.10.2019 14:09   -
Автор:
Українські адвокати, нотаріуси, співробітники прокуратури та органів виконання покарань, а також усі, хто має юридичну освіту відзначають День юриста. Перший уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Карпачова зазначає, що свято запроваджене указом президента у 1997 році з ініціативи спілки юристів України, та додає, що дату святкування обрали не випадково.
 
Людмила Карпачова перший Уповноважений Верховної Ради України з прав людини 
 
Саме Ярослав Мудрий в свій час в цей день, восьмого числа цього місяця в 1016 році видав збірник перших документів – Руську Правду. 
 
Ректор Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Василь Тацій відзначив, що Харків об'єднує правників не лише України, а й світу. Доказом цього є проведення у Першій Столиці Міжнародного юридичного форуму, який цьогоріч об'єднав 3000 юристів із 30 країн. 
 
Василь Тацій ректор Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого
 
Мені дуже приємно підтвердити, що в цьому році вперше так принципово підійшов Харківський міський голова і міськвивконком, признали цей форум іміджевим проектом, і це дійсно так, тому що Харків це сьогодні столиця, яка проводить такі міжнародні заходи, і прийняв спеціальне рішення про фінансову підтримку цього форуму. 
 
Міський голова Геннадій Кернес підкреслив, що професія юриста є дуже важливою для держави, оскільки саме на плечі правників лягає імплементація міжнародного права та тлумачення й реалізація українського законодавства.
 
Геннадій Кернес Харківський міський голова
 
Харьков является юридической столицей нашей страны Украины. Я очень рад, что у нас есть такой университет имени Ярослава Мудрого, очень рад, что возглавляет его Герой Украины, почетный гражданин города Харькова Василий Яковлевич Таций и очень рад, что я также был студентом этого высшего учебного заведения и горжусь этим. И желаю вам здоровья, желаю вам, чтобы Бог вас хранил.  И конечно, чтобы ваша работа была для вас результативной. От этого зависят еще ваши материальные блага. И поэтому спасибо вам, всем кто работает здесь за нашу общую солидарную позицию. Ну и будем трудиться. 
 
За видатні досягнення найкращих правників Харкова нагородили подяками Харківського міського голови. Також з нагоди професійного свята для юристів виступили творчі колективи.