Лучшие ученики и студенты получат стипендии от мэрии и городского головы

11.09.2019 12:26   -
Автор:
240 учнів отримають стипендію Харківської міської ради "Кращий учень закладу освіти". Про це на засіданні профільної комісії повідомила директор Департаменту освіти Ольга Деменко. За високі досягнення чи активну життєву позицію школярі щомісяця отримуватимуть 400 гривень протягому всього навчального року.
 
Ольга Деменко директор Департаменту освіти
 
Навчальний заклад сам вирішує, хто буде кращим учнем в їх навчальному закладі. Бо кожен навчальний заклад має свої особливості: у когось це може бути інтелектуально обдарована дитина, у когось це може бути творча людина – чи лідер, чи спортсмен. це висуває колектив навчального закладу і ми підтримуємо дану кандидатуру. 
 
А от на стипеднію Харківського міського голови "Обдарованысть" заявки може подати як самостійно учень чи студент, так і громадськість, батьки або викладачі. Це – рейтингова стипендія, наголошують у профільному Департаменті. Вона присвоюється 120 старшокласникам та студентам з чотирьох напрямків: освіта, культура, спорт, лідерство. ЇЇ розмір – 600 гривень. Цьогріч на стипендію подали заявки 284 особи. 
 
Ольга Деменко директор Департаменту освіти
 
Є кваліметрія: перемога міжнародна – стільки-то балів, перемога всеукраїнська стільки-то балів, перемога обласна – стільки-то балів. І потім ми прораховуємо і на перший план виходять ті, у кого найбільша кількість балів набрана за перемогами. 
 
Остаточний список кандидатів на отримання обох стипендій затвердять на найближчій сесії Харківської міської ради.