Локдаун знизив кількість заражень на коронавірус у Британії на 30%

30.11.2020 13:11   -
Автор:
Кількість захворілих на коронавірус у Великій Британії почала знижуватися вперше за три місяці. Про це повідомили представники охорони здоров'я.  Наразі у країні на 10 000 населення припадає 96 інфікованих. До карантинних обмежень співвідношення було 130 хворих на 10 000. Згідно із проміжними результатами дослідження Імперського коледжу Лондона рівень інфікування після місячного локдауну впав на 30%. У дослідженні взяли участь понад сто тисяч добровольців.
 
Міністерство охорони здоров'я Англії
 
Результати показують, що кількість випадків захворювання росла, коли країна йшла на локдаун, але за цим послідувало зниження, оскільки національні заходи успішно знизили рівень інфікування по всій країні.
 
У відомстві додали, що хоча поширеність хвороби все ще висока, вона продемонструвала різке зниження в декількох районах північної Англії, які з початку грудня повинні ввести найжорсткіший рівень обмежень.
 
Міністерство охорони здоров'я Англії
 
Коефіцієнт R, який позначає кількість людей, що заражають інших, вперше з середини серпня становить від 0,9 до 1,0. Це означає, що в середньому кожні 10 осіб з коронавірусом заражають від 9 до 10 інших. Якщо число R є меншим за 1, кількість нових заражень буде скорочуватися. 
 
Наразі кількість інфекцій не росте або зростає в Лондоні і південно-східній Англії, але падає на північному заході і північному сході, де раніше був найвищий рівень інфікування. Другий за час пандемії тотальний карантин був введений в Англії з 5 листопада. Вже з 2 грудня аглійці повернуться до регіональних обмежень. У Шотландії, Уельсі та Північній Ірландії діють власні вимоги щодо карантину.