"Інфосіті" – інформаційно-аналітичний портал

Лобіювання інтересів Харківщини в парламенті

Верховна Рада. Друге засідання новообраних депутатів.  Спікер Володимир Рибак оголошує про створення у парламенті  депутатського об»єдання.

Володимир Рибак голова Верховної Ради України

Говорит о том, что зарегистрировано обьединение За Харьков! За Слобожанщину!

Головою  міжфракційного обєднання став народний депутат України Валерій Писаренко. Парламентар розповідає: таким чином вдасться ефективніше вирішувати проблеми Харківщини. До того ж це буде найбільша група депутатів  серед існуючих в раді. Наразі до неї увійшли вісімнадцять чоловік. Чотирнадцять харківських переможців  по мажоритарним округам та  двоє, які пройшли за списками. Також сьогодні вступили й нардепи з опозиції.

Валерій Писаренко народний депутат України

Еще сегодня принял присягу Поляков Василий и вошел уже в обьединение один депутат из Батькивщины, Виталий Немислостивый. Мы ожидаем, что другие депутаты, которые прошли по спискам либо мажоритарным округам, от других политических сил так же присоеденятся, все, кто любит Харьков, все, кто любит Слобожанщину.

На відміну від Віталія Немілостівого, який керував виборчим штабом опозиції у Харкові, Арсен Аваков до новоствореного об"єднання  не приєднався.  І відстоювати інтереси Харкова лишень збирається. На цей час більш переймається своїми особистими. В об"єднанні харків"ян іншого рішення й не чекали, адже звикли не філософствувати, а працювати.

Анатолій Денисенко народний депутат України

-Сегодня достаточно результативный день. Мы подписали договор о создании внефракционной группы «За Харьков!За Слобожанщину!». Я надеюсь, что мы сможем достаточно эффективно работать в отстаивании интересов нашего региона.

 Так, депутати, які увійшли до харківського об"єднання вже  ініціюють вирішення проблем в регіоні. Сьогодні вони надіслали два звернення. Перше – на ім»я прем"єр міністра. У ньому прохають якнайскоріше виділити кошти на ліквідацію наслідків двох вибухів у житлових будинках Харкова. Друге звернення до Кабміну, аби допомогли завершити реконструкцію Історичного Музею, філармонії  та із будівництвом метро Перемога.

Після нового року депутати об"єднання "за харків за слобожанщину" мають намір сісти за стіл переговорів з прем"єр-міністром. І хочуть окреслити напрямки співпраці.

Володимир Мисик народний депутат України

-Создан мощный интеллектуальный экономический политический кулак, который собрал в себя достойных людей, которые будет защищать интересы. Интересы города Харькова, интересы Слобожанщины. Потому что это полностью совпадает с теми программными  вещами, которые определены и в программе городского совета, и в программе обласного совета.

Окрім цього харківського об"єднання в раді зявились ще два: Галичина та Рівні можливості. Визначили народні обранці й керівників комітетів.

Євгенія Кутнова кореспондент

-Сьогодні Верховна Рада сформувала двадцять дев»ять комітетів та призначила одну контрольну комісію . За це рішення проголосувало триста тридцять девять народних депутатів. Засідання закрили до десятого січня.

Євгенія Кутнова, Євген Шинкаренко. Для Харьковских Известий з Києва.