Люди заражаються на COVІD-19 не в закладах, а по дорозі – Кабмін

17.11.2020 13:09   -
Автор:
НБУ рекомендує зачиняти банки на карантин вихідного дня. Незважаючи на те, що Кабмін дозволив працювати фінустановам, поштовим відділенням та страховим компаніям в суботу та неділю. Голова Нацбанку вважає, що на вихідні можна зачиняти  не завантажені відділення та ті, що знаходяться торговельних центрах. На його думку, це може стати одним із превентивних  заходів проти поширення коронавірусу. 
 
Кирило Шевченко голова Національного банку України
 
Національний банк України не вводив ніяких обмежень на роботу фінансових установ або проведення ними операцій. Чергові відділення банків, які зазвичай працюють у вихідні дні, продовжували свою роботу і надавали громадянам можливість користуватися банківськими послугами. Перші карантинні вихідні пройшли для банків без проблем. Ви можете без ускладнень отримати кошти з депозитів, взяти кредит, обміняти валюту, зняти готівку в банкоматі. Проте ми радимо громадянам не відвідувати відділення без крайньої необхідності і вибирати онлайн канали обслуговування.
 
Що ж до інших закладів, в Кабміні назвали причину, чому зачинили саме їх, та, зокрема, кафе та ресторани. 
 
Олег Немчінов міністр Кабінета міністрів України 
 
Ми обговорювали це питання. Скільки відсотків, наприклад, заражаються в ресторанах. Дійсно, в ресторанах при дотриманні карантинного режиму відсоток невеликий. Але справа в тому, що по дорозі до ресторану заражаються дуже багато людей/
 
Взагалі в міністерстві охорони здоров'я очікують від карантину вихідного дня зниження випадків захворюванності на коронавірус дня вже через два тижні.