Ляльковий театр після ремонту планують відкрити у травні

30.03.2012 18:49   -
Автор:

Більше сорока років приміщення академічного театру ляльок не бачило ремонту. Сьогодні тут – робота  повним ходом. Реконструюють усе: від підлоги до стелі. Дизайн інтер`єру майбутньої зали відповідатиме сучасним європейським вимогам. Тут будуть і підвісні стелі зі звукоізоляційних матеріалів для покращення акустики, і нові балкони для роботи техперсоналу, і зовсім інше сценічне освітлення. Щодо глядацьких місць, кількість крісел не зміниться, їх буде сто дев`яносто чотири.

В'ячеслав Панченко заступник директора Харківського державного академічного театру ляльок ім. В.А.Афанасьєва
-Это будет праздник. В зале полностью все будет новое, не говоря уже об архитектуре, это будет свет, звук, это будет новая сцена, новый зал зрительный, зрителям будет очень удобно, красиво, будет праздник души и счастья в нашем театре.

Загалом на ремонт театру витратили близько мільйона гривень. Ці кошти надала держава. Ще п`ятдесят сім тисяч гривень виділив обласний бюджет.

Володимир Решетняк директор Харківського державного академічного театру ляльок ім. В.А.Афанасьєва
-На завершение общего объема работ, нам не хватает порядка полмиллиона гривен, вот, мы ожидаем сессию, сессию областного совета, если вопрос решится положительно, нам эти деньги выдадут.

Наразі у нагоді і кошти, виручені із продажу квитків. Ремонт у театрі не вплинув на глядацький попит, тому і на виставах регулярні аншлаги. Щоправда, поки спектаклі ставлять на сцені будинку культури зв`язку Київського району. В оновленому театрі перших глядачів планують прийняти наприкінці травня. Ляльковий театр – не єдиний  культурний заклад, який ремонтується. За невеликий проміжок часу у місті реконструювали і хореографічна школу, і художню школу імені Рєпіна, чимало музичних закладів та бібліотек в різних районах міста та області.

Олександра Суфіянова, Олег Синицький, Харьковские Известия.