“Лютий” – не лише назва місяця. Це ракетні удари, блекаути. І про це – на виставці в Харкові (відео)

30.03.2023 14:00   -

У Харкові відкрилась незвична виставка – своєрідний сучасний перфоманс. Там представлені роботи викладачів і студентів кафедри “Візуальних практик” у форматі відео-арту. Тема проекту “Лютий” – це крапка відліку, пояснюють організатори, загальне ім’я у ментальному сенсі цілого суспільства і довжиною більше ніж рік.

БЕЛЛА ЛОГАЧОВА КООРДИНАТОР ПРОЕКТУ “ЛЮТИЙ”
Тому що, це не тільки назва місяця. А назва цілого періоду суспільства, країни. Проект “Лютий” – це також і про зиму, і про те, що спіткало нас у Харкові і інших містах. Це й блекаути,і ракетні удари, холод, дискомфорт. Але ми розуміємо, що хоча лютий триває вже не один місяць, він піде, так як і зима. Це не назавжди з нами.

Експозиція проекту сконструйована за поділенням на зони і представлена виключно у білій залі Hudpromloft. Виставка змодельована за технологічним і дизайнерським характером медіуму відео-арт і несе прості побутові месиджі, рухоме зображення контрастує зі статичними інсталяціями.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Кожен автор заклав у свою роботу глибокий зміст.

НАТАЛІЯ ШЕНЮК СТУДЕНТКА ХАРКІВСЬКОЇ АКАДЕМІЇ ДИЗАЙНУ І МИСТЕЦТВ, УЧАСНИЦЯ ВИСТАВКИ
Конкретно, моя робота “Люта молодь” – це збірна солянка про моїх друзів,які приймали активну участь у волонтерстві. Історії людей, які знайшли своє місце, знайшли за короткий час те, як їм діяти. І осередок, який вони собі зробили волонтерською діяльністю.

Організатори кажуть, що відвідування виставки планується у вигляді кураторських екскурсій.

ОСТАННІ НОВИНИ