Люди переживуть магнітну бурю. На Сонці виявили гігантську “діру”, більшу за Землю у 20 разів – чим це загрожує (відео)

30.03.2023 14:56   -

На Сонці виявили нову гігантську дірку. Вона більша за Землю в 20 разів. Про це пише видання New York Post. Явище досліджують британські вчені, які повідомляють, що діра вивільняє сонячні вітри зі швидкістю 2,9 млн км/год. Астрономи очікують, що цього разу вітер досягне Землі у проміжку вечора п’ятниці та ранку суботи. Люди переживуть магнітну бурю, а потоки вітру можуть вивести з ладу супутники, вплинувши на Інтернет, мобільний зв’язок та GPS. Все це фіксуватиметься вченими.

Корональні діри зазвичай нешкідливі і частіше знаходяться поблизу полюсів Сонця. Це холодніші, менш щільні ділянки зірки, які з’являються під час менш активної стадії 11-річного циклу Сонця. Діри виглядають темними, якщо дивитися на них у багатьох довжинах хвиль екстремального ультрафіолетового світла. Іноді сонячний вітер може викликати полярне сяйво у вищих широтах Землі.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Обсерваторія NASA на цьому тижні зафіксувала дві таких діри. Вчені кажуть, що остання діра, яку зафіксували поблизу екватора Сонця є дуже цікавою для вивчення. Експерти наголошують, що таке явище глобально ніяк не вплине на Землю, адже, за прогнозами вчених, більша частина плазмового потоку мине нашу планету, і такої сильної геомагнітної бурі, як була минулого тижня, не виникне.

ОСТАННІ НОВИНИ