“Людям просто хотілося почути живий голос оператора”. Зв’язківці – про перші місяці війни (відео)

25.11.2022 21:34   -

Вони забезпечують комунікацію харків’ян з критичними службами, підтримують відеоспостереження всього мегаполісу і створюють унікальні для Харкова проекти. Все це про харківських зв’язківців – представників «Міського інформаційного центру». Які і під час війни продовжують нести службу на своєму фронті.

НАТАЛІЯ ВОДОП’ЯНОВА ОПЕРАТОР ХАРКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ ДИСПЕТЧЕРСЬКОЇ СЛУЖБИ «15-62»
Працювати дуже важко, але нам приходиться це робити. Ми допомагаємо людям. Вони бажають почути від нас підтримку якусь, вони хочуть допомоги. Навіть на початку війни їм хотілося просто спілкування. Почути голос, голос оператора, живий голос. Поспілкуватись, щоб їх підтримали.

СЕРГІЙ ЩЕРБИНА СПІВРОБІТНИК КП « МІСЬКИЙ ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЦЕНТР»
У моєму підпорядкуванні 2 диспетчерські служби. 15-62 і 15-35. Хочу наголосили, що служба 15-62 з початку військової агресії ні на хвилину не призупинила своєї діяльності. Ні під час обстрілів, ні під час відключення електроенергії. Робота їх організована так, що навіть при відключенні електроенергії вони функціонують та приймають дзвінки. Також друга служба, яка повноцінно функціонує – це служба 15-35, яка приймає повідомлення з гуманітарних питань . І також їх робота неоціненна, вони дійсно рятують життя. Тому, що в перші дні війни ми переформатували її, вона була під другим завданням, але було прийнято рішення міським головою переформатувати цю службу під гуманітарне питання. І ми почали приймати повідомлення від людей з гуманітарних питань, які її потребували. То проблеми були з транспортом, закриті магазини продовольчі.

Міський голова подякував харківським спеціалістам за невичерпну жагу до роботи і привітав з професійним святом, що у листопаді відзначали ті, які тримають руку на зв’язку, і водночас теж забезпечують життєдіяльність Харкова у ці дуже складні часи війни.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Я уверен, что все мы перенесем эти нелегкие испытания, пройдем их достойно. Пройдем их мужественно, переживем и пойдем дальше. И вот тут очень многое будет зависеть от новых технологий, от новых проектов, от информатизации, от диджитализации, от всего того, что должно дать мощнейший импульс и развитие информационных технологий города. Нас впереди ждет очень много нового, интересного. И я уверен, что мы вместе пройдем тот путь, и я уверен, что мы вместе сделаем наш Харьков совершенно другим, каким он был, хотя даже до войны он был самым лучшим городом, да!? Но мы хотим, чтобы он был самым лучшем городом в Европе, ну а в дальнейшем и в мире. С праздником вас, спасибо вам за все, что вы делаете.

ОЛЕНА КОЛМИК КЕРІВНИК КП «МІСЬКИЙ ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЦЕНТР»
Примите этот скромный дар. Пусть это просто лист бумаги в рамочке, но с глубоким смыслом и от чистого сердца. Мы ГИЦы всегда есть и будем с вами, с нашими харьковчанами, с нашим любимым городом-героем Харьковом. Мы с Вами. Мы победим!