Литовські та харківські медики співпрацюватимуть

23.03.2012 17:19   -
Автор:

Литовський посол Харківщину відвідує не вперше. Якщо колишні його візити були ознайомчі, сьогодні він тут, щоб налагодити економічні взаємини обох країн.

Пятрас Вайтекунас Надзвичайний та Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні

Это касается литовского опыта интеграции в Европейский союз, приведения в стандарты сельскохозяйственную, промышленную продукцию и конкретное сотрудничество с предпринимательскими объединениями Харьковской области.

Найбільше ж литовських сусідів зацікавила медицина. Вони приїхали дізнатись, як працює у Харкові перинатальний центр. Його відкрили на початку березня. Тут приймають породіль з усіх селищ та райцентрів області.

Ігор Шурма заступник голови Харківської облдержадміністрації

Сьогодні ми запросили не тільки дипломатів, а й фахівців від охорони здоров`я для того, щоб у перспективі заключити угоду співпраці між нашими перинатальними центрами і заключити угоду на освоєння нових методик в кардіології і кардіохірургії.
 

Андрюс Йонутіс заступник генерального директор литовської клініки

У вас тоже есть опыт и ваш опыт нам тоже интересен и я думаю, когда встречаются врачи ваши и наши, самые лучшие результаты получают пациенты.

У планах харківських лікарів – візит у відповідь. Вони поділяться власним досвідом та перейматимуть литовський у галузі перинатології.

Олександра Суфіянова, Євген Шинкаренко, Харьковские Известия