Літо продовжується. Синоптики обіцяють доволі спекотний серпень

31.07.2020 13:46   -
Автор:
У серпні погода в Україні буде спекотною, зазначають українські синоптики, вірогідні навіть температурні рекорди, а значить і дуже високий рівень пожежної небезпеки, особливо на Півдні і Сході. За останні 30-ть років, за данними Укргідрометцентру, середня температура місяця взагалі виросла майже на 2 градуси. І серпень-2020 не виключення, температура повітря, прогнозують, буде вище за кліматичну норму. 
 
Але синоптики не виключають, що спеку змінюватиме прохолода, втім перепади температур будуть не значні і короткочасні. 
 
За розрахунками в серпні можливі тривалі сухі періоди. Може і не буде спеки до плюс 30 і вище, але високі температури очікуються. Середня місячна температура передбачається 19-24° тепла. що на 1-2° вище середніх багаторічних значень. Опадів багато не передбачається. Місячна кількість очікується 33-84 мм, що в межах норми.
 
І перша порція опадів на Харківщині очікується вже в перших числах серпня. І так як дощитиме, то і температура повітря буде відносно комфортною. 
 
1 серпня. Мінлива хмарність. Вночі місцями по області невеликий короткочасний дощ, гроза. По місту: без опадів. Вітер північно-західний, 5-10 м/с. Вночі 10-15° тепла, вдень 22-27°.
 
2 серпня. Вночі без істотних опадів. Вдень місцями невеликий короткочасний дощ. Температура повітря: +21-26°, вночі 10-15°. 
 
Ну а далі, за прогнозами синоптиків, вже буде без опадів, при цьому температура повітря поступово підвищуватиметься і почнеться обіцяна спека. 5-го серпня, обіцяють, що стовпчик термометру підніметься до позначки +31. Ну а вцілому, кажуть, літо затримається до вересня. Та й осінь буде надзвичайно теплою.