Літні табори Харківщини приймають відпочивальників

13.06.2013 18:08   -
Автор:

Оздоровчо-літня кампанія двадцять тринадцять на Харківщині набуває обертів. Так з першого червня по сьогодні літні табори відчинили свої двері вже для дев'яносто шести тисяч підлітків. І це тільки старт.

Лариса Козлова заступник директора Департаменту у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації

-Мы планируем в этом году оздоровить 95,5 % школьного возраста, то есть это более 200-т тысяч детей Харьковской области будут охвачены разными видами оздоровления и отдыха.

З них сто тридцять тисяч дітлахів пільгових категорій. Нині на Харківщині на повну потужність вже працюють двадцять п'ять cтаціонарних таборів. За кілька тижнів сезон стартує і в решти. Середня вартість путівки за двадцяти однодневний термін, кажуть фахівці, коливається від тисячу вісімсот – до п'яти тисяч гривень. Частину коштів сплачують батькі, частину профспілки. Тому цьогоріч у деяких таборах аншлаг.

Лариса Козлова заступник директора Департаменту у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації

-У нас раскуплены все путевки, у нас люди хотят приехать отдыхать – у нас нету мест. Поэтому мы рекомендуем лагерям о том, чтоб они все таки рассматривали на следующий год увеличения количество смен, то есть не три, а четыре смены.

Крім українців, які хочуть оздоровити своє чадо на Харківщині, поступають заявки і з інших країн. Таких як :Білорусія, Росія, Казахстан та Узбекистан. А для того, аби область могла протягом всього року приймати мательких відпочивальників не тільки з інших регіонів а й за закардону в області запланували побудувати "ХАРКІВСЬКИЙ АРТЕК".

Леся Кочержук