Ліквідація дефектів та заощадження енергоресурсів – робота Харківських тепловиків (відео)

19.11.2022 15:29   -

Тільки за добу аварійні бригади КП «Харківські теплові мережі» усунули 35 дефектів, що виникли через перепади напруги та тиску у мережі теплопостачання. Як повідомили на підприємстві, роботи тривають цілодобово. Фахівці ведуть постійний моніторинг та оперативно локалізують витоки теплоносія.

ХАРКІВСЬКІ ТЕПЛОВІ МЕРЕЖІ
Щодня персонал усіх центральних теплових пунктів та котелень проходить інструктаж щодо дій під час надзвичайних ситуацій. Зокрема, відповідальні співробітники відпрацьовують механізм оперативного злиття теплоносія з внутрішньоквартальних та будинкових мереж, щоб уникнути розмерзання системи.

На підприємстві наголошують, що одна із головних задач робітників це, також, і максимальне заощадження газу та всіх наявних енергоресурсів. Саме тому, опалювальний сезон, за доручення Президента України, теплоенергетики проведуть максимально ощадливо, утримуючи баланс між температурою в оселях харків’ян та витратою газу на генерацію тепла.

ХАРКІВСЬКІ ТЕПЛОВІ МЕРЕЖІ
Особливу увагу працівники КП “Харківські теплові мережі” приділяють режиму роботи котелень, аби уникнути виникненню перегрівів у квартирах. Крім того, цілодобово контролюється рівень підживлення в системі і пошук можливих прихованих дефектів у системі. Оперативно усуваються запаровування та витоки теплоносія, проводиться ізолювання труб у підвалах будинків та зовнішніх теплопроводів.

Більше того, бригади щодня перевіряють автоматику безпеки котлового обладнання, а персонал усіх джерел теплопостачання має інструкції щодо зливу системи за надзвичайних обставин для запобігання розмороженню.