Лікарі боряться за життя постраждалих під час вибуху, комунальники відновлюють будинок

18.12.2012 19:53   -
Автор:

Четверо загиблих і троє в лікарні. Такі наслідки вибуху, який прогримів на десятому поверсі цього будинку. Біля нього й зараз стоять запалені свічки з фотокарткою семирічної дівчинки Саші, молодшої дочки господині квартири. Жінка та її дочка і онук загинули. У лікарні швидкої та невідкладної допомоги зараз знаходиться її старша донька Христина. Лікарі боряться всіма силами за її життя.

Ігор Бескровний кореспондент

-Тринадцятирічна дівчинка, яка постраждала під час вибуху житлового будинку по проспекту Московському, 248-Г наразі знаходиться ось за цими дверима – в реанімації. У дитини 60 відсотків опіків шкіри. Найбільше постраждали руки, тулуб та обличчя.

До дитини, в опікове відділення, поки нікого зайвого не пускають, вони бояться за психіку дівчинки. Кажуть, вона все пам'ятає, але ось про те, що трапилося з її мамою не знає.

Аслан Цогоєв завідувач опікового відділення лікарні швидкої та невідкладної допомоги

-Мы пока от этого вопроса уходим, нельзя, чтобы она об этом знала. Потому что это потом будет тяжело отражаться на дальнейшем лечении.

Лікарі кажуть, зараз дитина у свідомості, самостійно їсть. Сьогодні навіть зробила пару кроків. Але прогнозів медики поки точних робити не беруться.

Аслан Цогоєв завідувач опікового відділення лікарні швидкої та невідкладної допомоги

-Хотя мы тоже не Боги, как говорится жизнь есть жизнь. Но девочка 13 лет, но надеемся что всё будет благополучно. Это не быстро. Это такая патология, которая при благоприятных условиях течения болезни полтора, два месяца.

У лікарні також ще перебувають двоє постраждалих від вибуху – чоловік і жінка. Вони знаходяться у відділення політравми. У пацієнта компресійний перелом хребта, але лікарі кажуть, ходити чоловік буде. Дещо складніше ситуація з жінкою.

Андрій Соцький хірург відділення політравми лікарні швидкої і невідкладної допомоги

-Пострадавшая 34 лет, она находится в реанимации политравмы с диагнозами комбинированнная травма – ожоги пламенем верхних конечностей, верхней половины туловища и лица. Так же у неё имеется закрытый перелом ладыжки голени и множественные ушибы и ссадины тела.

Поки лікарі борються за життя постраждалих – будівельники і комунальники приводять до ладу сам будинок. Учора Харківський міський голова Геннадій Кернес поставив перед службами завдання закрити контур будинку, вікна і вставити пошкоджені двері.

Віктор Власов начальник управління інженерної інфраструктури Департаменту комунального господарства

-На сегодняшний день уже закрыты контура, попадание холодного воздуха с улицы уже не происходит, поэтому работы продолжаются.

Зараз комунальні служби відновлюють опалювальну систему. На сьогоднішній день тепло вже подається в дво та трикімнатні квартири по одній стороні будинку. У квартирі, яка найбільше постраждала будівельникам доведеться замінити бетонні плити. Від вибуху їх сильно зігнуло. У сусідній же квартирі комунальники виявили самовільну реконструкцію внутрішньобудинкової системи опалення. Тепер щоб включити тепло по стояках у другій частині будинку, тепловикам доведеться все привести до норми. На все про все – два дні. До кінця ж цього року, повідомили у мерії, всі власники квартир постраждалої багатоповерхівки отримають матеріальну допомогу.

Ігор Бескровний, Олег Синицький Харьковские Известия