Лифтовое хозяйство Харькова

11.06.2012 18:20   -
Автор:

Від найменших запчастин до складного двигуна. Учні стосімдесятої школи разом із директором комунального підприємства пройшли весь процес створення кабіни -  нарізку деталей, зварювання та фарбування. Хлопчаки не тільки побачили, а й спробували власноруч попрацювати на деяких верстатах.

Максим Марич, 11 років:

-Мне очень понравилось как варят лифті, сваривают и красят, я сам попробовал красить – это очень удобно, в глаза краска не попадает, не воняет.

Денис Ридченко, 11 років:

-Этот распылитель краски – очень хорошая вещь, ею сразу покрасил дверь и всё, и больше не надо и очень быстро.

На заводі демонструють крім сучасного обладнання і готову продукцію. Нові ліфти – це офісні, швидкісні для готелів та навіть дерев"яні – виконані під старовину з відповідною обшивкою. У кожного з підйомників свої особливості механізмів і оформлення. Робота заводу принесла плоди і мешканцям багатоповерхівок. Зараз у Харкові вже працює уп"ятеро більше ліфтів, ніж п'ять років тому. Тоді не возили людей понад півтори тисячі підйомників. Багато з них порозкрадали. За кілька років місту вдалося відновити більше сотні таких кабін. Заводські ж потужності дозволяють замінювати і повністю зношені ліфти. Усього у Харкові понад десять тисяч пійомників. За їх роботою слідкує диспетчерська. Туди наостанок і привели екскурсантів.

Ілля Андрєєв, 12 років:

-Я хотел бы сидеть в этой аудитории и следить за безопасностью, там где люди заходят в лифт, за лифтами следить, за компьютерами сидеть.

Такі екскурсії для школярів стануть традицією. В перспективі з*явиться музей ліфтів минулого сторіччя.   

Анатолій Кандауров, директор КП "Харківміськліфт":

-У нас в городе Харькове есть проект – сделать музей лифтовой, но с музеем мы чуток не успеваем, но у нас достаточно нового технического оборудования, которое мы можем показать.

Анастасія Полякова ,Євген Карпенко ,Харьковские Известия.