Личный прием

16.08.2012 11:47   -
Автор:

Юлія Бойко – багатодітна мати. Її сім’я мешкає у невеликому будинку. Жінка разом з чоловіком вирішили взяти участь в одній з діючих програм іпотечного кредитування. Але засумнівалися, чи зможуть, адже в черзі на поліпшення житлових умов родина не стоїть.

Юлія Бойко, багатодітна мати:

– Дом, где мы живем – пятьдесят шесть квадратных метров. Мы живем с мамой супруга, там еще прописано четверо родственников, то есть как бы не очень удобно. И дети у меня разнополые и каждому нужна своя комнатка.

З цією проблемою, а саме за юридичною допомогою жінка прийшла на особистий прийом до народного депутата Валерія Писаренка. Парламентар розповів, що у місті діє три програми: доступне житло, де тридцять відсотків сплачує держава, сімдесят власник, програма молодіжного кредитування та нова програма подешевшання іпотечних кредитів для будівництва доступного житла. І в останній, пояснює, на черзі на житло не треба стояти.

Валерій Писаренко ,народний депутат України:

– Мы помогаем, предоставляем юридическую помощь для того, чтобы люди не погрязли в миллионах документов и помогаем, чтобы быстро могли оформить такие документы и подать их на соответствующую программу.

На особистий прийом прийшла й пенсіонерка Ольга Рублєнкова. Та вже з іншим запитанням. Жінка учасник ліквідації аварії на ЧАЕС. Хоче дізнатися як їй мають нараховувати і виплачувати спеціальну пенсію. І з подібними зверненнями люди часто звертаються і до громадської приймальні, і приходять на особисті прийоми.

Валерій Писаренко, народний депутат України:

– Мы стараемся убрать те проблемы, которые появляются между пенсионными фондами, между органами, которые занимаются социальными льготами и специальными категориями людей, такими как чернобыльцы. В том числе предоставляя юридические услуги гражданам для облегчения им в том числе работы с судебными органами и с социальными службами.

Загалом же до громадської приймальні за чотири місяці її роботи вже надійшло майже чотири тисячі звернень. Кожне друге з них – юридичного характеру. Та і ті і інші – на контролі нардепа.

Євгенія Кутнова, Ігор Луханін. «Харьковские Известия».