Льготы на оплату услуг ЖКХ. Кто их получит автоматически, а кому ещё нужно подтвердить право на получения этого вида госпомощи?

21.07.2015 17:05   -
Автор:

До першого липня на Харківщини пільги на ЖКГ мали півмільйона мешканців. Зараз же цей список зазнає змін, повідомили у облдержадміністрації.

Вадим Глушко т.в.п. заступника голови Харківської облдержадміністрації

Десь 340 тысяч громадян отримають ці пільги, їх автоматично перерахують. Близько 160 будуть повинні надати відповідні довідки про свої доходи, декларації для того, що отримати пільги.

Тобто ці громадяни мають особисто прийти до управління праці та соцзахисту населення. Із довідками про доходи. В основному, кажуть керівники Харківської облдержадміністрації, це стосується працюючих пенсіонерів.

Вікторія Кравченко заступник начальника управління соціальних гарантій Департаменту соціального захисту населення ХОДА

Если пенсионер-льготчик работающий, то ему нужно будет подать в управление труда соцзащиты документы о своих доходах за предыдущие 6 месяцев.

Головний критерій – аби доход на кожного члена родини пільговика не перевищував тисячі сімсот десять гривень. Не враховуватимуться лише одноразові допомоги:

Вадим Глушко т.в.п. заступника голови Харківської облдержадміністрації

Частина допомоги при народженні дитини, виплата якої здійснюється одноразово. Частина допомоги по всиновленню дитини, виплата якої здійснюється одноразово. Допомога на поховання.

Також є список пільговиків, які не мають підтверджувати своє право отримати пільгу на оплату послуг ЖКГ. Навіть якщо їхній доход перевищуватиме заявлену державою планку.

Вікторія Кравченко заступник начальника управління соціальних гарантій Департаменту соціального захисту населення ХОДА

Он не касается таких категорий, как инвалиды войны, участники боевых действий, чернобыльцы 1 и 2 категория. Это те, кого не трогают, у кого льгота остаётся без изменений, без учёта доходов.

Довідки про доходи для отримання пільг в управліннях праці та соцзахисту населення прийматимуть до першого вересня. Однак, запевняють фахівці, при підтвердженні свого право на отримання цієї держдопомоги, знижка на послуги ЖКГ нараховуватиметься всім з 1 липня.