Летом украинцы смогут получить свои обесцененные вклады Сбербанка

18.04.2012 18:41   -
Автор:

Всього на відшкодування за знеціненими вкладами мають право близько шести мільйонів українців. Реєстрація вкладників вже стартувала. Але, щоб отримати кошти людям необхідно актуалізувати свої дані, тобто зайти на сайт фінустанови і у відповідному розділі заповнити форму. Якщо можливості залишити дані через інтернет немає – можна зателефонувати на гарячу телефонну лінію ((0-800-212-000)). Як тільки актуалізація буде здійснена, вкладнику назвуть дату, місце і час, куди треба підійти з оригіналом паспорту, кодом і ощадкнижкою для відкриття карткового рахунку.

Світлана Горбунова-Рубан,  заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення:

-Компенсацию планируется начать выплачивать в июне, после проведения актуализации в учереждениях Сбербанка

Актуалізація данних нині відбувається за відповідним порядком: з другого по двадцяте квітня її проходять українці, яким на перше січня дві тисячі дванадцятого року виповнилося вісімдесят років, з двадцять першого квітня по двадцяте травня, кому від сімдесяти до сімдесяти дев"яти років, потім за ними йдуть люди віком від шістдесяти до шестидесяти дев"яти років і так далі. Вкладники, яким не має п"ятдесяти актуалізувати свої дані зможуть не раніше середини липня. Приємна новина чекає на сімейних українців. Отримати компенсацію зможе відтепер, і чоловік, і дружина, які мають ощадкнижки. Навідміну від попередніх виплат, коли сподіватися на тисячу міг лише один із членів сім"ї.

Олена Мітясова, Харьковские Известия